Ioan Rus şi-a dat demisia din funcţia de prefect al judeţului Alba

În cadrul unei conferinţe de presă, prefectul Ioan Rus a anunţat astăzi că a trimis la Guvern, prin fax, demisia. Rus a renunţat aseară şi din funcţiile pe care le ocupa în cadrul PSD local şi naţional. Prefectul de Alba afirmă că Adrian Năstase a încălcat statulul partidului când Delegaţia Permanentă a PSD a decis supendarea sa din funcţia de preşedinte al PSD Alba. Astăzi, la ora 13.30, prefectul judeţului Alba Ioan Rus a anunţat că în urmă cu câteva minute a trimis prin fax demisia din funcţia de prefect Cabinetului Năstase. Prefectul spune că demisia scrisă va pleca la Bucureşti în cursul acestei zile prin poşta specială.
Marţi seara, Rus a anunţat că şi-a dat demisia din funcţia de membru al Consiliului Naţional al PSD, precum şi din cea de preşedinte al PSD Alba şi de membru în Delegaţia Permanentă a filialei locale.
În cadrul conferinţei de presă organizate în sala 100 din Prefectura Alba, Rus a declarat că va rămâne simplu membru în Partidul Social Democrat şi va candida la alegerile din cadrul partidului, programate pentru toamna acestui an. 'Demisia mea este motivată de faptul că centrul are impresia că nu m-aş mai bucura de credibilitate în organizaţia judeţeană şi că, datorită unor materiale de presă, soluţia cea mai bună este să fiu suspendat din funcţie şi sigur partidul doreşte ca în plan teritorial să câştige de pe urma plecărilor noastre din funcţie. Deci este un punct de vedere al Delegaţiei Permanente pe care eu l-am respectat şi vreau sa mă conving în toamnă dacă, întradevăr, organizaţia judeţeană nu mă mai doreşte', a declarat prefectul de Alba.

Ioan Rus spune că decizia Delegaţiei Permanente a fost nestatutară, fiind încălcat statutul partidului. Prefectul afirmă că doar Consilul Judeţean al partidului putea să îl suspende din funcţie, conform statutului, nu delegaţia permanentă.
Prefectul spune că supendarea sa din funcţie face deservicii partidului, iar conducerea naţională a adus atingeri principiului democratic al partidului.

Ioan Rus afirmă că şi-a dat demisia din funcţia de prefect din motive de moralitate. 'Din moment ce există semne de îndoială în legătură cu mine, mi se pare normal şi elegant să renunţ la acestă funcţie', a mai declarat Ioan Rus.
Întrebat în legătură cu succesorul său, proaspătul demisionar a declarat că nu îl interesează cine îl va înlocui, dar că îi urează succes.

În ceea ce îl priveşte pe preşedintele interimar al PSD Alba, senatorul Corneliu Filipescu, Rus spuen că au avut relaţii colegiale şi îi poate reproşa dor faptul că a acceptat funcţia deşi ştia că se încalcă statulul partidului.

Până acum s-au vehiculatdiferite nume ale personalităţiilor PSD care ar putea să fie numite de Guvern ca prefect de Alba. Între acestea apar parlamentari şi primari PSD, dar numele noului prefect va fi cunoscut cel mai probabil vineri, la conferinţa PSD.

domeniu: