Ioana Bulcă a primit, aseară, premiul pentru întreaga carieră

Actriţa Ioana Bulcă a primit, aseară, la Sibiu, premiul pentru întreaga activitate cinematografică, transmite corespondentul AMOS News. Ioana Bulcă a primit premiul pentru excelenţă în prezenţa a peste o mie de spectatori. Cu ochii în lacrimi, actriţa şi-a mărturisit emoţia de a primi acest premiu tocmai în Sibiu, oraşul ei natal.

"Sunt extrem de fericită şi emoţionată să primesc acest premiu în oraşul meu natal. Cunosc fiecare colţişor al Sibiului. Numai la ceasul ăsta de cîte ori m-am uitat, de mii de ori poate. Vorbele sunt foarte sărace în acest moment. Vă rog să-mi îngăduiţi să dedic acest premiu sfinţilor mei părinţi, care m-au ajutat să devin actriţă, să preţuiesc frumosul şi adevărul. Această seară va rămâne în sufletul meu pentru toată viaţa", a mărturisit Ioana Bulcă.

Unul din profesorii de teatru ai actriţei a fost dramaturgul Radu Stanca, cel care a dat numele teatrului naţional din Sibiu.

Filmografia ei impresionantă, dublată de o carieră la fel de prodigioasă pe scena Naţionalului bucureştean, cuprinde colaborări cu regizori şi actori de marcă ai cinematografiei autohtone dinainte de '89: "Mihai Viteazul" şi "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte" (ambele în regia lui Sergiu Nicolaescu), "Ciprian Porumbescu" şi "Dimitrie Cantemir", ale lui Vitanidis, şi "Lovind o pasăre de prada", de Iosif Demian. Ioana Bulcă a revenit, spectaculor, în "Restul e tăcere", regizat de Nae Caranfil.

domeniu: 
categorie: