Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ion Ariton a participat la reuniunea Consiliului TTE-Energie

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a participat luni, 28 Februarie, la reuniunea Consiliului TTE-Energie desfăşurată la Bruxelles.

În cadrul discuţiilor, miniştrii energiei au adoptat proiectul de Concluzii ale Consiliului „Energie 2020: Strategie pentru o energie competitivă, durabilă şi sigură”, elaborat în baza orientărilor politice transmise de Consiliul European tematic din 4 februarie 2011 şi au avut un schimb de opinii pe marginea aspectelor legate de energie aferente Strategiei Europa 2020 ca şi contribuţie la Semestrul European.

Ministrul Ion Ariton a subliniat rolul-cheie al sectorului energie în atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020. Astfel, a evidenţiat importanţa majoră pe care infrastructura energetică o are pentru funcţionarea pieţei interne, pentru diversificarea surselor de aprovizionare şi îndeplinirea obiectivului de 20% în materie de resurse regenerabile de energie.

În acest context, a subliniat însă că investiţiile majore necesare dezvoltării infrastructurii nu pot fi asigurate întotdeauna de piaţă, fiind necesară acordarea de sprijin financiar comunitar pentru proiectele de interes european care nu sunt viabile din punct de vedere comercial, dar care aduc beneficii evidente la nivel regional sau european din punct de vedere al securităţii aprovizionării cu energie.

Totodată, cu referire la îmbunătăţirea eficienţei energetice, domnul Ion Ariton a reliefat contribuţia majoră pe care aceasta o are la realizarea siguranţei alimentării, creşterea competitivităţii, la economisirea resurselor energetice primare şi la reducerea gazelor cu efect de seră, context în care a apreciat că eficienţa energetică trebuie să devină parte integrantă a tuturor politicilor Uniunii Europene relevante şi să fie reflectată corespunzător în bugetul Uniunii Europene.

În cadrul reuniunii Consiliului, comisarul european pentru energie, Günther Oettinger, a
informat miniştrii cu privire la ultimele evoluţii în ceea ce priveşte Coridorul Sudic.

În cadrul intervenţiei sale, ministrul Ion Ariton a subliniat faptul că dezvoltarea Coridorului Sudic este un element principal al măsurilor pe care trebuie să le promovăm la nivel european în cadrul politicii comune în domeniul energiei. De asemenea, ministrul Ion Ariton a informat Consiliul cu privire la progresele înregistrate în ceea ce priveşte proiectul AGRI.

domeniu: 
categorie: