Ion Iliescu cere socoteală Londrei

Preşedintele Ion Iliescu solicită autorităţilor britanice o explicaţie pentru opinia publică din România în legătură cu motivele care au dus la sistarea acordării oricărui tip de vize pentru cetăţenii români. Şeful statului a declarat, miercuri, că este necesar să se vină cu o explicaţie pentru opinia publică în legătură cu ceea ce s-a întîmplat, cu ceea ce a determinat luarea acestei măsuri.

Preşedintele Iliescu a precizat că este vorba despre 'o măsură provizorie pentru vreo două săptămîni', timp necesar 'ca să facă în primul rînd curăţenie la ei şi în cele două ambasade de la Bucureşti şi Sofia'.
Ministrul britanic de Interne, David Blunkett, a decis suspendarea acordării de vize tuturor cetăţenilor români şi bulgari, pe perioada anchetei declanşate în scandalului privind procedurile de verificare a dosarelor de viză depuse de persoane din aceste state.

Consulul britanic la Bucureşti, James Cameron, a fost suspendat după ce a dat publicităţii faptul că imigranţilor li se permite şederea pe teritoriul britanic în pofida avertismentelor referitoare la folosirea de documente false în vederea obţinerii vizelor.

domeniu: 
categorie: