Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ion Iliescu salută încheierea negocierilor de aderare

Ion Iliescu, Preşedintele României, consideră momentul încheierii, din punct de vedere tehnic, a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană drept un moment extrem de important în drumul integrării europene şi euroatlantice a României. Acest succes, care este în egală măsură un succes al naţiunii române, al întregii clase politice, dar şi al Guvernului, cel ce a avut responsabilitatea gestionării procesului de negociere, este cu atât mai remarcabil, cu cât el are loc într-un an electoral, plin de tensiuni şi de luări de poziţie adesea contrare interesului naţional.

Ion Iliescu, Preşedintele României, remarcă şi apreciază eforturile tuturor acelora care, prin modul în care au înţeles să-şi facă datoria, în economie, în societate, în funcţii publice, în cadrul societăţii civile, au reuşit să determine recuperarea rămânerilor în urmă care, în anul 2000, situau România pe ultimul loc între cele 12 ţări candidate. Am avut un handicap uriaş, şi de aceea succesul este cu atât mai valoros.

Confirmarea politică a acestui moment, la Summitul Uniunii Europene de la Bruxelles, de săptămâna viitoare, va consfinţi intrarea într-o nouă etapă, decisivă, a procesului de integrare. România şi-a luat o serie de angajamente, care trebuie îndeplinite în cei doi ani care ne despart de aderarea efectivă. Nu va fi uşor, dar prin muncă inteligentă, prin solidaritate naţională şi socială, prin bună guvernare, într-un climat de stabilitate politică şi socială, de responsabilitate, ne vom atinge obiectivele propuse şi vom demonstra că suntem un partener serios şi de încredere al Uniunii Europene.

Merită să ne bucurăm pentru succesul nostru, al tuturor, dar în acelaşi timp avem datoria morală să ne asumăm cu seriozitate obligaţiile care ne revin şi să dovedim că suntem, în fapte, ataşaţi valorilor şi principiilor europene.

domeniu: 
categorie: