Ivan cere renunţarea la regula de angajare a unei singure persoane la 7 posturi vacante

Cătălin Ivan, liderul delegaţiei europarlamentare PSD, cere Guvernului Boc renunţarea totală la regula care prevede angajarea unui singur funcţionar la ţapte posturi vacante, întrucât aceasta blochează absorbţia fondurilor europene.

”Singurul rezultat concret pe care l-a avut această regulă a fost să adâncească deficitul de personal din instituţiile responsabile cu absorbţia banilor europeni. Ca ţi cum n-ar fi suficient că hoţiile actualei puteri ţi managementul defectuos privează România de banii europeni necesari relansării economice, Boc s-a încăpăţânat să menţină această măsură aberantă. Aceasta în ciuda tuturor apelurilor venite din partea USL. Acum însă, după doi ani de la implementare, vedem cu toţii cum a sugrumat absorbţia de fonduri europene, dovedindu-se o măsură falimentară pentru România. O recunoaţte inclusiv Guvernul. Altfel nu anunţa că ar dori flexibilizarea acesteia în anumite sectoare. Problema este cărăul făcut în aceţti ultimi doi anieste ireversibil, iar cei care plătesc pentru lipsa de viziune a lui Boc sunt tot românii”, susţine Cătalin Ivan.

Europarlamentarul PSD a dat ca exemplu negativ situaţia fondurilor europene de la Mediu. „Un studiu realizat de Centrul de Resurse Durabile Ecopolis arată că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), unul dintre factorii-cheie pentru accesarea fondurilor europene prin POSMediu, nu-şi poate desfăşura activitatea din cauza lipsei de personal, având chiar filiale fără niciun angajat. Apoi ne întrebăm de ce Mediul înregistrează cel mai scăzut nivel de absorbţie, anume 1,89% la 30 noiembrie 2011”, mai spune Cătălin Ivan.
În acest context, social-democratul subliniază că nu este de acord cu simpla flexibilizare a regulii de angajare doar în anumite sectoare de activitate ţi cere Guvernului să o abandoneze total.

”În condiţiile în care rata de absorbţie a banilor europeni este de doar 3,72%, este absurd să vii ţi să spui că vrei doar o flexibilizare în anumite sectoare a regulii care blochează fondurile europene. Nu este de ajuns răul făcut? Trebuie neapărat domnul Boc să ne convingă că lipsa sa de viziune este patologică? Nu putem continua aţa! Solicităm Guvernului abandonarea totală a acestei reguli pentru că ea stă în calea absorbţiei banilor europeni ţi adezvoltării României!”, a declarat liderul PSD din PE.

 

domeniu: 
categorie: