Jandarmii participă la înlăturarea efectelor inundaţiilor

Jandarmeria Bucureşti participă activ la limitarea şi înlăturarea efectelor inundaţiilor în Capitală şi în judeţul Ialomiţa. În ziua de miercuri 28 septembrie 2005, efective din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti au participat la acţiuni de limitare şi înlăturare a efectelor inundaţiilor, provocate de ploile abundente din ultima perioadă de timp, atât în zona învecinată Bucureştiului, cât şi în judeţul Ialomiţa.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ialomiţa a depus toate eforturile necesare în acest sens, fiind totuşi nevoie de un sprijin suplimentar. În acest sens Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a trimis în ajutor un număr de peste 120 de persoane, care pe lângă sprijinul fizic, pe care l-au acordat, a contribuit şi cu materiale, care au putut fi folosite la aceste activităţi (5 bărci de salvare, 100 complete de protecţie, 50 centuri de salvare, 50 lopeţi, 100 pături şi 9 sfori de conducere de mare lungime).

Militarii implicaţi în aceste activităţi, se află în continuare în această zonă, unde au reuşit să amenajeze până la ora 21.30 un baraj de saci cu nisip pe o lungime de 6 kilometri, de-a lungul râului Ialomiţa, urmând ca în cursul zilei de astăzi să continuie activităţile începute în ziua anterioară.

Tot în data de 28.septembrie.a.c., începând cu ora 15.30, Direcţia Generală a răspuns la solicitarea primarului Sectorului 6 Bucureşti, prin sprijinirea cu un număr de 50 de jandarmi, dotaţi cu materialele necesare, la amenajarea în cartierul Giuleşti-Sârbi a unui baraj de protecţie. Activitatea menţionată a fost încheiată în această dimineaţă, în jurul orei 06.30.

domeniu: 
categorie: