Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Judeţul Sibiu: O şansă pentru copiii din comunităţile rurale

Mâine dimineaţă, la Şcoala Generală din satul Nou din Judeţul Sibiu va avea loc inaugurarea unui nou Centru de tineret, în cadrul proiectului “Centrul de Tineret Sătesc”, iniţiat de Tara von Neudorf. Proiectul are în vedere crearea unui Centru de Tineret pentru 300 de copii preşcolari şi de gimnaziu în satul ţigănesc Nou. Tara von Neudorf, care a crescut în acest sat, a iniţiat acest proiect în colaborare cu şcoala din sat şi cu ajutorul Angelei Sabino, voluntar în Corpul Păcii.

Iniţiatorii Centrului de tineret din satul Nou speră ca prin înfiinţarea acestuia să ajute la reducerea numărului de infracţiuni minore comise de tinerii din sat. În prezent, în satul Nou se înregistrează un număr mare de delicte în rândul minorilor, cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani. Acest fapt se datorează unor cauze multiple cum ar fi: problemele familiale, sărăcia, aplicarea precară a legii, mentalitatea locală şi absenţa unor modele demne de urmat în cadrul comunităţii. Una din cauzele mai probabile pe care Centrul de Tineret se axează este găsirea unei modalităţi mai bune de petrecere a timpului liber.

Prin urmare, obectivul principal al acestui proiect este ca în ultima fază să contribuie la reducerea numărului de infracţiuni minore comise de tinerii din sat prin intemeierea unui Centru de Tieneret care sa serveasca drept 'activitate' extraşcolară. Proiectul mai include şi alte obiective - fără însă a se limita la ele: oportunităţi pentru activităţi extracuriculare, educaţie inter-culturală în afara spaţiului de clasă, încurajarea voluntariatului şi a implicării active în viaţa comunităţii.

Proiectul mai implică renovarea spaţiului şcolii, achiziţionarea de materiale de construcţie în vedera lucrărilor ulterioare şi cumpărarea de echipament şi resurse necesare pentru Centrul de Tineret.

Comunitatea locală din satul Nou a depus deja eforturi considerabile în sprijinul acestei iniţiative. Şcoala pune la dispoziţie spaţiul şi forţa de muncă (profesorii şi femeia de serviciu) necesare pentru a demara şi rula proiectul, care se bucură şi de sprijinul directorului şcolii. De asemenea, proiectul are sprijinul Primăriei, care va acoperi consumul de electricitate şi va pune la dispoziţie lemnele de foc pe timpul iernii şi al Poliţiei, care va colabora în asigurarea şi menţinerea securităţii Centrului de Tineret.

domeniu: 
categorie: