Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Klaus Iohannis: Putem să rezolvăm problemele pe care le are România

Candidatul Alianţei PSD - PC la Preşedinţie, Mircea Geoană, s-a întâlnit astăzi, în biroul său de la Senat cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, fost candidat la prezidenţiale, dar şi cu Klaus Iohannis cu care au discutat de principiu mai multe detalii despre viitorul guvern condus de Iohannis.

"A fost o întâlnire productivă cu domnul Crin Antonescu şi cu domnul Klaus Johannis. Dorim să reconfirmăm principiile agreeate de acordul politic între alianţa PSD-PC şi Partidul Naţional Liberal cu privire la un alt mod de a face politică şi de acţiune energică pentru ieşirea României din criză".

Geoană a dat asigurări că ei vor putea face o altfel de politică, o politică pentru cetăţeanul obişnuit, de rând. Candidatul Mircea Geoană a spus de asemenea că se doreşte ca până de Crăciun să fie instalat în funcţie noul guvern. El a specificat că nu s-a discutat în cadrul întâlnirii de astăzi despre împărţirea puterii sau despre împărţirea portofolilor din nou guvern. Geoanp a precizat totodată că ultimul cuvânt cu privire la alegerea noilor miniştri îi va aparţine lui Iohannis.

"Vreau să menţionez faptul că cei trei care suntem astăzi în faţa dumneavoastră reprezentăm o generaţie de lideri politici care doresc să demonstreze că se poate face o altfel de politică în România (...) Nu am discutat despre împărţirea puterii sau portofolilor. Domnul ministru, candidat, sprijinit de formaţiunile care-şi arată sprijinul, dl Iohannis va avea dreptul să-şi pună amprenta personală şi să-şi spună ultimul cuvânt cu privire la un cabinet", a declarat Geoană.

De asemena, Mircea Geoană a vorbit, după terminarea întâlnirii, despre scopul noului guvern care îl are în frunte pe Klaus Iohannis, primarul Sibiului.

"Scopul pe care îl avem şi scopul meu ca preşedinte va fi sa avem un guvern instalat până de Craciun pe baza unor principii sănătoase de guvernare care să aibă în centrul activităţii relansarea economică, păstrarea locurilor de muncă şi investiţii serioase şi durabile în agricultură, în industrie şi în dezvoltarea mediului economic şi social românesc. Am să vă vorbesc, de asemenea, că în premieră în viaţa guvernelor României, guvernul Iohannis va avea şansa să lucreze cu un buget multianual pe trei ani de zile, ceea ce va permite viitorului Guvern şi viitorilor miniştri să poată să asigure o mai mare predictibilitate şi eficacitate a cheltuielii banului public. Prima lege pe care guvernul Iohannis va trebui să o adopte împreună cu Parlamentul şi majoritatea constituită va fi legea cu privire la responsabilitatea fiscală care va aduce în premieră în România principiile bunei guvernări, va elimina posibilitatea rectificărilor abuzive şi mult prea frecvente a bugetului de stat şi va asigura in sfarsit un mod corect si transparent de alocare a accizelor de taxe şi impozite pe care cetăţenii le plătesc. Am vorbit de asemnea despre dificultăţile din sectorul privat din România şi aici in mod evident eliminarea impozitului forfetar, păstrarea cotei unice lşi găsirea de resurse pentru o eventuală diminuare a fiscalităţii, atunci când vom putea să demonstrăm că avem resursele la indemână. Vreau să asigur interprinderile din România, sectorul privat românesc că vor lua acreditări şi asigurarea luării unei atitudini de parteneriat din partea statului cu mediul economic din Rmânia va reprezenta pentru mine şi pentru dl Iohannis un punct obligatoruiu pe agendă", a mai spus Geoană.

De asemenea, Klaus Iohannis a afirmat, după terminarea întâlnirii dintre cei trei, la puţin timp după turul al doilea al alegerilor prezidenţiale vor forma o echipă capabilă sp rezolve toate problemele cu care se confruntă România în momentul de faţă.

"După cum toată lumea ştie este prima întâlnire pe care o avem noi trei după primul tur al alegerilor. Evident că s-a ajuns în această configuraţie după câteva discuţii foarte serioase, însă din punct de vedere logistic a fost mai complicat, au fost discuţii telefonice. Iată că acuma am avut o discutie foarte bună, sunt foarte optimist. Am constatat în acest timp de când stăm împreună în biroul domnului preşedinte al Senatului nu numai că suntem compatibili ci şi că suntem cu adevărat o echipă. Suntem echipa care credem noi că putem să rezolvăm problemele pe care le are România în momentul de faţă. Am discutat lucruri, de principiu. Credem că în această etapă nu este nevoie şi nu este bine să intrăm în prea multe detalii. Lucrurile trebuie rezolvate pe rând şi credem că după alegeri în putin timp vom avea o echipă capabilă care va prelua guvernul şi care cu certitudine va rezolva problemele cu care ne confruntm acuma", a declarat Klaus Iohannis.

domeniu: 
categorie: