Klaus Johannis, nominalizat la secţiunea ''Personalitatea anului pentru o Românie europeană''

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Johannis a fost nominalizat de organizaţia Eurolink - House of Europe la secţiunea „Personalitatea anului pentru o Românie europeană”, distincţie pe care această organizaţie o acordă în fiecare an pentru activităţi deosebite în sprijinul integrării europene a României. „Anul acesta dorim să vă acordăm distincţia ca recunoaştere a activităţilor menite să apropie societatea românească de valorile, standardele şi principiile Uniunii Europene”, se arăta în scrisoarea adresată primarului Klaus Johannis de preşedintele executiv al Eurolink - House of Europe, prof. Sever Avram.

Primarul Klaus Johannis a acceptat distincţia oferită comunicând organizatorilor că este încântat de faptul că eforturile Sibiului sunt vizibile: „Activitatea în această direcţie este una foarte intensă, dar sunt bucuros să pot spune că este mult uşurată de faptul că reprezint un oraş cu adevărat european - oraşul Sibiu. În ultimii ani Sibiul a devenit o punte între România şi Uniunea Europeană atât în domeniul politic cât şi în cel cultural. Sibiul a fost nominalizat anul trecut drept Capitală Culturală Europeană a anului 2007, deschizând astfel un drum de pionierat în procesul de integrare a României în UE”.

Acordarea distincţiei va avea loc astăzi, la Bucureşti, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Centrul Internaţional de Conferinţe al Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

domeniu: 
categorie: