Laboratorul din Londra a confirmat cazurile de gripă porcină din România

Ministerul Sănătăţii a primit, vineri, la orele 20.30, din partea Laboratorului European din Londra, validarea oficială a rezultatelor pozitive obţinute în urma testelor de laborator în cazul pacienţilor din România.

Potrivit unui comunicat remis astăzi de Ministerul Sănătăţii, pacienţii internaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" rămân în continuare internaţi, sub supraveghere medicală şi terapie cu antivirale. Cu toate acestea, evoluţia lor este favorabilă.

Pe de altă parte, investigaţiile epidemiologice arată că toate cele 22 de persoane care au intrat în contact cu femeia care a contractat virusul gripal AH1N1 nu au fost infectate.

Ministrul Sănătăţii Ion Bazac a anunţat, în data de 27 mai, în cadrul unei conferinţe de presă, că în mod oficial gripa porcină a ajuns şi în România.

"În mod oficial, România, de astăzi, figurează pe lista în care virusul H1N1 a fost confirmat", a spus Bazac.

Ministrul a anunţat că este vorba despre o femeie de 30 de ani din Bucureşti, care s-a întors pe 23 Mai din Statele Unite, de la New York, împreună cu doi copii preşcolari.

Totodată, Ion Bazac a precizat că, în urma analizelor efectuate la Institutul Matei Balş, rezultatul a ieşit pozitiv, dar pentru o confirmare oficială s-au transmis la Londra recoltările de la pacientă pentru a fi reanalizate.

Ministrul Ion Bazac a mai anunţat că până acum în România au mai existat 66 de cazuri care au fost suspecte de gripă porcină, însă, în urma analizelor, acestea nu au fost confirmate.

Cristian Nicolau

domeniu: 
categorie: