Lansare de carte: 'Noul aliat' de George Cristian Maior

Astăzi la ora 15,00, la standul Editurii RAO de la Târgul de Carte Bookfest va avea loc lansarea volumului „Noul aliat” de George Cristian Maior, în prezenţa autorului. Despre noua apariţie editorială de la RAO vor vorbi prof. dr. Ioan Mircea Paşcu şi prof. dr. Vasile Dâncu.

noul aliat

Subintitulat „Regândirea politicii de apărare a României la începutul secolului XXI”, volumul prezintă un punct de vedere autorizat, al unui specialist, privind demersurile României pentru integrarea euroatlantică şi pentru primirea în structurile Uniunii Europene.
Cartea este o culegere de studii, articole şi conferinţe din perioada 2001 – 2004, în care autorul tratează teme de stringentă actualitate, cum ar fi abordările lui Robert Cooper şi Robert Kaplan despre provocările internaţionale în secolul XXI, noua identitate strategică a României, aderarea ţării noastre la NATO şi UE, analize geopolitice privind spaţiul Mării Negre şi al sud-estului Europei, transformarea sectorului de securitate naţională, politica şi strategiile de apărare.

 

George_Cristian_Maior 1

George Cristian Maior a absolvit Facultatea de Drept şi a obţinut un masterat în drept internaţional la Universitatea „George Washington” din Washington DC. Începând din 1992 a fost diplomat în Ministerul Afacerilor Externe. În perioada 2001 – 2004 a fost secretar de stat şi sef al Departamentului pentru Integrare Europeană şi Politică de Apărare în Ministerul Apărării, iar în 2005 – 2006 a fost preşedinte al Comisiei pentru Apărare în Ministerul Afacerilor Externe. Actualmente, din octombrie 2006, este director al Serviciului Român
de Informaţii.

domeniu: 
categorie: