Lansare de carte: Octavian Ştireanu - 'AMR 55'

Sâmbătă, la ora 12, la standul 317 al Târgului de Carte „Gaudeamus”, de la Romexpo, are loc lansarea volumului de comentarii politice „AMR 55” al publicistului Octavian Ştireanu.

"La origine, a.m.r. sunt acele iniţiale ce dau ritm speranţei de liberare pe care orice recrut le scrijeleşte în fiecare seară pe pereţi: "au mai rămas" atâtea zile până la eliberare. Am preluat această idee din lumea cătăniei pentru forţa sa de sugestie în legătură cu numărul de zile despre care credeam că au mai rămas până la eliberarea societăţii româneşti; o eliberare din strânsoarea scandalului ridicat la rang de politică de stat şi din chinga fricii ce este mai aprigă acum decât cu două decenii în urmă; o eliberare a ţării şi a oamenilor ei din "garnizoana" politică şi socială al cărei arsenal îl constituie înfruntarea, jignirea, urmărirea şi ascultarea telefoanelor, tupeul, impostura, clientelismul, nepotismul, diversiunea ca mod de a conduce - şi nu în ultimul rând sărăcia, polarizarea socială umilitoare, incompetenţa guvernării.
În lupta pentru acest tip de Eliberare, care stă în puterea tuturor oamenilor de bună credinţă a acestei ţări, mi-am adus şi eu modesta contribuţie a acestor opinii, atitudini şi manifeste politice, punându-le sub acelaşi semn optimist şi încurajator precum era acest "a.m.r." în vremea stagiului militar obligatoriu.
Şi încă o precizare, cred foarte importantă pentru o anume ordine morală şi de caracter pe care trebuie s-o respecte orice gazetar: această carte apare înainte de 6 decembrie 2009, deci înainte de a şti încotro o va lua societatea românească."

Octavian Ştireanu

 

Octavian Stireanu - AMR 55

Prezentarea cărţii va fi făcută de colegii săi de breaslă Octavian Andronic şi Lucian Avramescu.

domeniu: 
categorie: