Laurenţiu Tănase s-a întâlnit cu preşedintele Asociaţiei 'Centrul Cultural Islamic - Societatea Umanitară Semiluna'

Vineri, 26 martie 2004, orele 9:00, secretarul de stat pentru culte în Ministerul Culturii şi Cultelor, Laurenţiu D. Tănase a avut o întrevedere, la sediul Secretariatului de Stat pentru Culte, cu preşedintele Asociaţiei “Centrul Cultural Islamic – Societatea Umanitară Semiluna”, Nakechbandi Ahmed Mazhar. Nakechbandi Ahmed Mazhar a precizat că rolul asociaţiei este de a promova o mai buna integrare în societatea românească a credincioşilor musulmani stabiliţi în număr mare în România, în special după 1990.

Preşedintele asociaţiei s-a arătat profund îngrijorat de evenimentele recente din Spania în care au pierit, în urma atentatelor, şi cetăţeni români, dar a dezaprobat tendinţa de a asocia orice manifestare de violenţă cu religia islamică, în lipsa unor dovezi concrete.

În finalul întâlnirii, secretarul de stat pentru culte Laurenţiu D. Tănase a reafirmat preocuparea Ministerului Culturii şi Cultelor pentru menţinerea unui cadru care să permită buna desfăşurare a vieţii religioase în România în contextul actual al libertăţii religioase şi de conştiinţă. La rândul său, preşedintele asociaţiei şi-a exprimat disponibilitatea pentru o intensificare a colaborării cu Ministerul Culturii şi Cultelor.

domeniu: 
categorie: