Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Legalitatea grevei de la Mittal Steel, în atenţia instanţelor gălăţene

Pe rolul instanţelor gălăţene se află mai multe cauze care au ca obiect legalitatea grevei de la Mittal Steel, deşi conflictul de muncă s-a încheiat, informează corespondentul AMOS News. Pe perioada desfăşurării grevei generale de la Mittal Steel Galaţi, iniţiată de către Sindicatul Solidaritatea Siderurgiştilor (SSS), administraţia combinatului a iniţiat mai multe acţiuni în instanţă încercând să blocheze protestul muncitorilor.

Deşi greva s-a încheiat, pe masa de lucru a magistraţilor de la Galaţi au rămas mai multe dosare ce vizează protestul muncitorilor afiliaţi la SSS.

Într-unul dintre procese, rămas încă fără o sentinţă definitivă, Mittal Steel Galaţi solicita instanţei ca greva să fie declarată ilegală. Cererea a fost judecată a fost 17 aprilie, iar magistraţii au respins solicitarea combinatului, dar există dreptul la recurs.

Potrivit liderului SSS, Gheorghe Tiber nu este exclus ca Mittal Steel să facă un recurs în acestă cauză.

Un alt dosar care încă există pe rolul Curţii de Apel Galaţi, deşi a dispărut cauza, este cel referitor la suspendarea grevei. În 20 aprilie, reprezentanţii legali ai combinatului au solicitat discutarea urgentă a suspendării a grevei, dar cererea a fost respinsă, iar procesul urmează să se judece.

Liderul SSS a mai afirmat şi că există un al treilea dosar în care nu s-a pronunţat încă nici o sentinţă, deşi protestul sindicaliştilor a luat sfârşit. Este vorba despre cauza în care reprezentanţii combinatului acuză faptul că greva nu se poate desfăşura datorită faptului că este vorba despre o unitate în care se lucrează la foc continuu, iar sindicatul nu a prezentat un grafic în baza căruia muncitorii să acopere locurile de muncă unde exista riscul producerii unor grave accidente.

domeniu: 
categorie: