Liderul cecen Şamil Basaev a fost ucis

artid_1152535776_intrCel mai căutat om din Rusia, liderul extremist cecen Şamil Basaev a fost ucis într-o operaţiune militară, noaptea trecută, a declarat şeful serviciului rus de securitate, transmite Reuters.

Şeful Agenţiei ruse de securitate - FSB, Nikolai Patrushev a declarat că Şamil Basaev, care a recunoscut şi şi-a asumat vina pentru sângerosul atentat de la şcoala din Beşlan, din 2004, plănuia un nou atac, în sudul Rusiei, care să coincidă cu summit-ul G8 care urmează să se desfăşoare în aceste week-end.

artid_1152535776

(foto: Antena 3)

Mai mult de 331 de persoane, dintre care jumătate copii, au fost ucise la Beşlan, în 2004, după ce forţele militare ruse au încercat un asediu asupra şcolii unde aceştia erau sechestraţi de către militanţii islamişti extremişti care luptau pentru independenţa Ceceniei.

Şamil Basaev, alături de alţi militanţi ceceni, a fost ucis în Inguşeţia, o regiune vecină Ceceniei.

Într-o intervenţie televizată, preşedintele Vladimir Putin a declarat că Basaev a primit ce-a meritat, că este "plată echitabilă" pentru Beslan şi celelalte atentate pe care le-a pus la cale.

"Aceasta este o plată echitabilă pentru bandiţi, pentru ce le-au făcut copiilor noştri la Beslan, la Budennovsk, pentru toate actele de teroare comise în Moscova şi în celelalte regiuni ruse, incluzând Inguşeţia şi Cecenia", a declarat Vladimir Putin.

Până în aces moment liderii rebelilor ceceni nu au făcut nici un comentariu legat de moartea lui Şamil Basaev şi a celorlalţi militanţi.

domeniu: 
categorie: 
Autor: