Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Local

E.Tomac a luat parte la deschiderea punctului de trecere a frontierei româno-sârbe Porţile de FierII

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, şi viceprim-ministrul, înlocuitor al premierului Guvernului şi ministrul Afacerilor Interne din Republica Serbia, Ivica Dacic, au inaugurat astăzi, 28 Decembrie, Punctul de Trecere a Frontierei româno-sârbe de la Porţile de Fier II.

Daruri PDL pentru locuitorii din comună suceveană Adâncata

Sătenii din comuna suceveană Adâncata au primit daruri de Crăciun de la deputatul PD-L, Ioan Bălan, membru în Comisia SRI.

 Peste  100 de familii din comuna suceveană au primit daruri  constind in alimente si dulciuri chiar în prima zi de Crăciun. Potrivit preşedintelui PD-L Adâncata, Viorel Cucu, la acţiunea care a avut loc la Biserica Veche au participat peste 200 de locuitori ai comunei Adâncata. Cei prezenţi la împărţirea cadourilor au avut parte şi de un minirecital de colinde şi cântece populare susţinut de copiii din localitate.

Câteva mii de suceveni au participat la cel mai mare paradă a obiceiurilor de iarnă din ţară

Câteva mii de suceveni au participat marţi la parada obiceiurilor de iarnă, manifestare organizată în centrul municipiului Suceava sub egida Consiliului Judeţean.

 Pe scena special amenajată în zona Palatului Administrativ au evoluat nu mai puţin de 42 de formaţii artistice care au oferit publicului un adevărat spectacol de datini şi obiceiuri de anul nou. Urătorii, colindătorii, caprele, mascaţii şi mai ales plugul cu boi i-au încântat atât pe cei mari cât şi pe cei mici.

A început demolarea extensiei ilegale a hotelului lui Bosanceanu, din Constanţa

Demolarea extensiei construite fara autorizatii a hotelului ISTRIA din Constanţa a început. Persoanele care protestau împotriva demolării au fost evacuate din clădire.

Un bărbat ameninţase că se va arunca de pe un hotel  pentru a-l salva de la demolare. Omul a pretextat că locuieşte acolo şi plăteşte un preţ foarte bun pentru chirie. De altfel, acesta spunea că ar fi achitat deja chiria pentru următoarea lună şi că vrea să-şi recupereze banii. În situaţia sa sunt mai mulţi chiriaşi.

Un bărbat ameninţă că se va arunca de pe un hotel din Mamaia

Un bărbat ameninţă că se va arunca de pe un hotel din Mamaia pentru a-l salva de la demolare. Hotelul ISTRIA urmează să fie demolat, iar omul protestează pentru că locuieşte acolo şi plăteşte un preţ foarte bun.

Hotelul îi aparţine omului de afaceri George Bosânceanu. Autorităţile susţin că hotelul a fost construit ilegal şi de aceea trebuie demolat.

In hotel mai sunt alte trei persoane care nu vor să-l păraseasca în semn de protest fata de decizia autoritatilor..

 

Scutiri de la plata impozitului pentru cei care îşi reabilitează singuri imobilele

Locuitorii Sectorului 1 care îşi reabilitează, pe cheltuială proprie, imobilele în care locuiesc sunt scutiţi de la plata impozitului pe clădiri pe o perioadă de 7 ani.

Decizia aparţine Consiliului Local al Sectorului 1 din data de 22 decembrie 2011 şi se va aplica de la începutul anului viitor pentru proprietarii de imobile compuse din cel mult două unităţi locative proiectate în perioada 1950-1990.

Pentru a putea beneficia de scutirea de la plata impozitului, proprietarii nu trebuie să aibă datorii la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului local.

Incendiu la Mănăstirea Sihăstria Rarăului

Un corp de clădire al Mănăstirii Sihăstria Rarăului a ars în prima zi de Crăciun. Din primele informaţii rezultă că incendiul a fost provocat de o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Incendiul a cuprins acoperişul şi etajul unei anexe (P+1). Acoperişul clădirii a ars pe o suprafaţă de 60 de metri pătraţi. De asemenea, au mai ars două camere de la etajul construcţiei, pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, şi s-au afumat pereţii şi planşeul etajului.

Tragedie pe DN 64, în noaptea de Crăciun

Tragedie pe DN 64, în localitatea vâlceană Băbeni. O femeie a murit şi nouă copii au fost răniţi, dintre care cinci grav, în urma unui accident survenit în noaptea de duminică spre luni. Din primele cercetări se pare că şoferul microbuzului în care se aflau oamenii a pierdut controlul volanului şi maşina s-a lovit de un copac, după care s-a răsturnat.

În microbuz erau 12 persoane care se întorceau de la colindat.
Răniţii au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea.

Programul de sărbatori al mijloacelor de transport în comun

În primele două zile de Crăciun, pe 31 decembrie, şi 1,2 ianuarie, metroul va circula potrivit programului de sărbătoare:

Magistrala 1 (Republica - Dristor 2) - interval de 8 - 10 minute;
Magistrala 3 (Anghel Saligny - Preciziei) - interval de 8 - 10 minute;
Tronsonul comun al magistralelor 1 și 3 (Dristor 1 - Eroilor) trenurile vor circula la intervale de 4 - 5 minute;
Magistrala 2 (Berceni - Pipera) - interval de 8 - 10 minute;
Magistrala 4 (Gara de Nord 2 - Parc Bazilescu) - 8 - 9 minute;

R.A.D.E.T. nu va desfăşura activitate cu publicul în ziua de 26 decembrie 2011

În conformitate cu prevederile art. 134, alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, cu modificările şi completările ulterioare, Registratura şi Biroul de Relaţii cu Publicul ale R.A.D.E.T. Bucureşti nu vor desfăşura activitate cu publicul în zilele de 26 decembrie 2011 (luni) şi 2 ianuarie 2012 (luni).

De asemenea, casieriile R.A.D.E.T. Bucureşti nu vor desfăşura activitate cu publicul în zilele de 26 decembrie 2011 (luni), 2 şi 3 ianuarie 2012 (luni şi marţi).

Cu excepţia acestor zile, compartimentele amintite vor funcţiona în programul obişnuit, astfel:

În 604 localităţi poşta vine de cel puţin două ori pe săptâmână

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicăţii (ANCOM) a comunicat Companiei Naţionale Poşta Româna (CNPR) şi Comisiei Europene Lista revizuită a localităţilor situate în condiţii geografice excepţionale în care CNPR, în calitatea sa de furnizor de serviciu universal, are obligaţii reduse în ceea ce priveşte asigurarea accesului la serviciile poştale din sfera serviciului universal.

Foc continuu pentru Apa Nova şi în perioada sărbătorilor

Pe toată perioada Sărbătorilor de Iarnă, între 24 decembrie 2011 şi 02 ianuarie 2012, Apa Nova Bucureşti este la dispoziţia clienţilor săi, menţinând programul obişnuit de lucru. Alimentarea cu apă potabilă şi industrială, canalizare, cât şi controlul calităţii apei potabile se vor face în toate cele trei schimburi. Echipele de urgenţă sunt pregătite pentru eventuale intervenţii.

Sectorul 1: 30 Decembrie - ultima zi pentru plata taxelor și impozitelor locale

Locuitorii Sectorului 1 mai au la dispoziție doar câteva zile pentru plata taxelor și impozitelor datorate bugetului local. Până la data de 30 Decembrie, ora 09.00, cetățenii din această zonă administrativă mai pot plăti obligațiile fiscale pe anul 2011.

Până în prezent, aproape 75% dintre contribuabilii persoane fizice din Sectorul 1 şi-au achitat integral taxele şi impozitele. Suma încasată de către Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 de la cei 143.000 de contribuabili persoane fizice care și-au plătit obligațiile fiscale se ridică la 62.000.000 lei.

Precitări ale Primăriei Sectorului 4 referitoare la ridicarea autovehiculelor

Referitor la decizia Primarului Cristian Popescu – Piedone, potrivit căreia, în perioada 19 decembrie 2011 – 10 ianuarie 2012, nu se vor mai ridica autovehiculele parcate neregulamentar, revenim cu următoarele precizări, pentru o cât mai promptă şi corectă informare a locuitorilor Sectorului 4:

Utilajele Romprest, pregătite pentru deszăpezire

Peste 70 de utilaje şi 500 de muncitori sunt pregătiţi să intervină, 24 de ore din 24, pentru a deszăpezi şi a preveni efectele îngheţului pe toate cele peste o mie de străzi din Sectorul 1.

Potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în următoarele zile în Capitală vor cădea precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. Temperatura maximă va fi de 3-4 grade C, iar cea minimă de -4...-2 grade C.

Sorin Oprescu a verificat lucrările la bulevardul Buzeşti-Berzei-Uranus

Primarul General, Sorin Oprescu, a verificat lucrările efectuate la tronsonul cuprins între Piaţa Victoriei şi strada Occidentului al bulevardului Buzeşti-Berzei-Uranus. Pe acest tronson au fost ridicate restrictiile de circulatie incepand de astazi, ora 13.00.

Primarul Capitalei a aratat ca odata cu finalizarea acestui tronson bulevardul incepe sa prinda contur.

Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea-mărci poştle-Palatul Cotroceni–istorie şi heraldică

Un simbol de seamă al României, Palatul Cotroceni are în spate o istorie bogată care începe în 1679, cu Şerban Cantacuzino şi ajunge până în zilele noastre, acesta fiind de la reşedinţă domnescă, la palat regal şi până la simbol al vremurilor comuniste şi, în prezent, sediul al Administraţiei Prezidenţiale.

Oprescu se întâlneşte cu reprezentanţii organizaţiilor din zona protecţiei animalelor

Primarul General, Sorin Oprescu, se va întâlni cu reprezentanţii mai multor organizaţii non-guvernamentale din zona protecţiei animalelor, luni, 19 decembrie, ora 12.30, la sediul Primariei Municipiului Bucuresti.

Ca urmare a adoptarii legii privind gestionarea cainilor comunitari, lege care permite inclusiv solutia eutanasierii animalelor, ONG-urile de profil au demarat in Bucuresti o ampla actiune de strangere de semnaturi, demers ce are ca obiect excluderea acestei variante ca solutie la problema cainilor fara stapan. 

Târgul 'Produs de Cluj' - 15-23 Decembrie 2011

Consiliul Judeţean Cluj împreună cu Asociaţia Produs de Cluj invită clujenii să participe în perioada 15-23 Decembrie 2011, la cea de-a patra ediţie a târgului organizat sub genericul 'Produs de Cluj'. Manifestările “Colindul vine cu Produs de Cluj!” vor avea loc în municipiul Cluj-Napoca, în parcarea Hipermarketului Cora, intrarea fiind liberă.

Cei mai buni sportivi suceveni au fost premiaţi la final de an

La fiecare sfârşit de an cei mai buni sportivi ai judeţului Suceava sunt premiaţi pentru performanţele lor de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava. La festivitatea de premiere au participat pe lângă directorul DJST Suceava, Cezar Moscaliuc, subprefectul judeţului Angela Zarojanu, directorul CSM Suceava, Valerică Gherasim şi Inspectorul pe probleme de sport din cadrul Inspectoratului Judeţean Şcolar Suceava, Gheorghe Coman.