Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

loredana_user

Prefectul de Timiş ia măsuri privind legalitatea comerţului cu carne de miel

Azi 09.04.2003 la sediul Prefecturii, sub conducerea prefectului Horia Ciocârlie, a avut loc şedinţa Consiliului Consultativ Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. În cadrul şedinţei au fost analizate rezultatele acţiunilor comune planificate în şedinţa anterioară, cât şi altor acţiuni speciale efectuate în luna martie, respectiv: stadiul aplicării prevederilor H.G.R.

S-a constituit Centrul de Mediere a Diferendelor Comerciale

Miercuri, 2 aprilie a.c., la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi a Municipiului Bucureşti, Bd. O. Goga, nr. 2, a avut loc prima reuniune (de constituire) a Plenului Centrului de Mediere a Diferendelor Comerciale. Centrul de Mediere a Diferendelor Comerciale (CMDC) este o structurã în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi a Municipiului Bucureşti, independentã în exercitarea atribuţiilor sale.

Lansarea 'Fondului Balcanic pentru Democraţie'

Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei saluta lansarea oficiala, la 7 aprilie, la sediul central al German Marshall Fund SUA din Washington D.C., a Fondului Balcanic pentru Democratie (The Balkan Trust for Democracy - BTD) si isi exprima satisfactia ca aceasta regiune continua sa reprezinte o prioritate pe agenda SUA in ceea ce priveste sustinerea proceselor si institutiilor democratice din Europa de sud-est.

Abuzuri ale PSD la Sibiu - în viziunea PNL

'Prin ordinul nr. 250, emis sâmbătă, 5 aprilie 2003, prefectul Judeţului Sibiu, dl. Mircea Silvestru Lup ordonă „încetarea de drept” ale mandatelor de primar, viceprimar şi ale 4 consilieri ai oraşului Tălmaciu, din Judeţul Sibiu, motivarea legală fiind OUG nr. 5/2.02.2002, care prevede interdicţia pentru aleşii locali de a îndeplini anumite funcţii sau de a fi acţionari la societăţi comerciale care încheie contracte cu autorităţile locale respective'.

Simpozion la Turnu Măgurele

În zilele de 10-12 aprilie 2003 va avea loc la Turnu Măgurele Conferinţa Europeană privind rolul autorităţilor teritoriale în managementul bazinelor hidrografice - fluviul Dunărea. Conferinţa este organizată de Congresul Autorităţilor Regionale şi Locale din Europa, Consiliul Judeţean Teleorman şi Parlamentul Provinciei Gelderland din Olanda.

La conferinţe, jurnaliştii dâmboviţeni sunt trataţi cu răcoritoare expirate

Convocati astazi la o conferinta de presa de primarul orasului Iulian Furcoiu, jurnalistii din Municipiul Targoviste au fost tratati cu trei tipuri de racoritoare. Nu mica le-a fost insa indignarea cand au constatat ca produse de marca, precum Coca Cola si Fanta, imbuteliate in pet-uri de 0,5 l, erau expirate din luna martie.

Oameni de afaceri din Suedia în vizită la MIR

Astăzi, 9 aprilie 2003, la sediul Ministerului Industriei şi Resurselor, Dan Ioan Popescu, Ministrul Industriei şi Resurselor, a primit o delegaţie condusă de Gunnar Lund, Ministrul Afacerilor Economice Internaţionale şi al Pieţelor Financiare din Suedia. Oficialul suedez a fost însoţit de un impresionant număr de oameni de afaceri, reprezentînd companii care sunt binecunoscute şi foarte bine apreciate în întreaga lume. (ABB, Alstom Power Sweden AB, AB Electrolux, Ericsson, Investor AB, Saab AB).

Autorizaţiile de construire sunt necesare pentru demolarea pereţilor interiori

Din dispozitia primarului Dan Alexandru Darabont, inspectorii Primariei Sectorului 6 au inceput o campanie de informare a celor 2.000 de asociatii de proprietari, cu privire la pericolul pe care-l reprezinta demolarea sau modificarea structurii interioare a apartamentelor, fara a avea autorizatii emise de Primarie. Cetatenii Sectorului 6 au fost informati ca, in conformitate cu prevederile Legii 50/1991, se pot executa fara autorizatie de construire doar lucrari care nu modifica caracteristicile initiale ale constructiilor si instalatiilor aferente.

Puşcaş s-a întâlnit cu negociatorul şef polonez

Ministrul Delegat, Negociator Şef cu UE, Vasile Puşcaş, a efectuat o vizită de o zi în Polonia, miercuri, 9 aprilie 2003, în cursul căreia a avut întâlniri negociatorul şef al Poloniei cu UE, Jan Truszczynski, a participat la o conferinţă organizată de studenţii Colegiului Europei de la Natolin, Varşovia, şi a participat la o expoziţie de artă populară românească, la acelaşi colegiu.

APAPS lansează la privatizare SC GIROBIR S.A. Bîrlad

Sucursala Nord-Est Iaşi a Autorităţii pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului lansează la privatizare, prin licitaţie cu strigare, joi, 10 aprilie 2003, un număr de 4.371 de acţiuni, reprezentând întreg capitalul social al societăţii comerciale GIROBIR S.A. Bîrlad, jud. Vaslui. Obiectul principal de activitate al acestei societăţi comerciale îl reprezintă comerţul cu amănuntul.

Pentru participarea la licitaţie, ofertanţii vor depune documentele de participare la sediul A.P.A.P.S., Sucursala Regională Nord-Est, până la data de 14.05.2003, ora 10:00.

Seminar la Poiana Braşov

Luni, 14 aprilie, la Poiana Braşov încep lucrările seminarului 'Profesionalizarea funcţiei prefectului'. Vor fi prezenţi toţi prefecţii din ţară, alături de reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei Publice, în frunte cu ministrul Cozmâncă, şi specialişti din domeniul administraţiei din Franţa.

Lucrările seminarului vor dura două zile.

Prefectul de Satu Mare continuă seria audienţelor în teritoriu

La audienţele de astăzi ale prefectului Gheorghe Ciocan au fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului judeţean, Ioan Mircea Ardelean, directori de instituţii publice descentralizate, primarii, secretarii, directorii de şcoli, medicii de familie şi şefii posturilor de poliţie din comunele Ardud, Beltiug, Socond şi Supur. Prefectul i-a ascultat pe reprezentanţii instituţiilor din comunele menţionate mai sus în legătură cu problemele cu care se confruntă.

Romii din Hunedoara şi-au sărbătorit ieri ziua

Manifestarile s-au desfasurat la Petrosani si au debutat la ora 10:00 cu un Mars al tacerii in memoria romilor ucisi in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Actiunea a continuat la Primaria municipiului Petrosani cu prezentarea asociatiilor de romi din judetul Hunedoara, un scurt istoric al etniei romilor si prezentarea unui film documentar despre exterminarea romilor in timpul Holocaustului.

Au urmat apoi discutii in cadrul carora cei prezenti au dezbatut si Legea privind prevenirea si combaterea marginalizarii sociale.

Cetatea de Scaun a Sucevei - la limita supravieţuirii

Din cauza fisurilor apărute în ziduri, obiectivul turistic ar putea fi închis Cetatea de Scaun a Sucevei se află, conform spuselor specialiştilor, într-o situaţie mai mult decât gravă, capriciile acestei ierni contribuind din plin la acest lucru. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Dragoş Danubianu, a spus ieri în cadrul unei conferinţe de presă că astăzi va avea loc o înt~lnire cu instituţiile de cultură, pentru a se discuta situaţia acestui monument al municipiului nostru.

Conferinţă internaţională la Palatul Parlamentului

A XI-a Conferinta anuala a Retelei Institutelor si Scolilor de Administratie Publica din Europa Centrala si de Est (NISPAcee) se desfasoara la Bucuresti, in perioada 10-12 aprilie 2003, sectiunea cu tema 'Reforma administratiei publice si intarirea capacitatii de guvernare' urmand a avea loc la Palatul Parlamentului. In deschiderea acesteia, Valer Dorneanu, presedintele Camerei Deputatilor, va prezenta comunicarea intitulata 'Sustinerea legislativa a reformei administratiei publice romanesti'.

O firmă nemţească construieşte un centru logistic în Parcul Industrial Ploieşti

Dupa firma japoneza Yazaki, o alta mare companie straina va investi pe teritoriul societatii 'Ploiesti Industrial Parc', infiinţata pe locatia fostei industrii de aparare de la Crangul lui Bot. Aceasta este Divizia Plus Discount apartinand concernului german Tenghelmann, care va construi un centru logistic si depozite de marfuri, in valoare de peste 20 de milioane de Euro.

Săracii din Târgovişte nu s-au înghesuit să muncească în folosul comunităţii

Beneficiarii ajutorului social din Targoviste, conform Legii 416 privind venitul minim garantat, nu au prestat munca in folosul comunitatii nici macar in proportie de 50 %. Declaratia a fost facuta astazi de primarul municipiului, Iulian Furcoiu, acesta sustinand ca, de acum, au fost luate masuri de eficientizare a fortei de munca, formandu-se echipe care au in subordine spatii de curatare si amenajare bine delimitate.

Lista de medicamente compensate şi gratuite va fi modificată

Reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si Familiei si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si cei ai Colegiului Medicilor din Romania, Colegiului Farmacistilor din Romania si producatorilor si distribuitorilor de medicamente s-au intalnit ieri pentru a discuta modificarea Listei de medicamente compensate si gratuite de care beneficiaza asiguratii in tratamentul ambulatoriu.

Valoarea pieţei de comunicaţii va ajunge la 3.639 mld euro în 2003

'Valoarea estimata in studiul EITO 2003 pentru piata de comunicatii din Romania este de 3.639 miliarde de euro, in crestere cu aproximativ 13% fata de anul 2002. Prin păstrarea tendintei de crestere, in anul 2004 valoarea acestei piete va fi de 4.153 miliarde euro, dubla fata de cea din anul 2000, acesta fiind un rezultat al politicii guvernamentale de incurajare a activitatii din acest sector, care constituie un suport de dezvoltare pentru intreaga economie.

Îmbolnăvirile cauzate de sezonul rece nu depăşesc aşteptările

Frecventa imbolnavirilor prin infectii respiratorii, pneumonii si gripa raportate la nivel national in perioada 31 martie - 6 aprilie 2003, se mentine inca in limitele asteptate pentru aceasta perioada. S-au raportat:

NR.TOTAL CAZURI
NR.INTERNARI
NR.DECESE

GRIPA
541
78
0

PNEUMONII
19845
3183
2*

IACRS
49046
2660
0

*) distributia deceselor pe grupe de varsta: 0-1 an: 1, peste 65 ani: 1

Grupare de spărgători de locuinţe prinşi în flagrant

In urma analizei situatiei operative privind furturile din locuinte comise in luna martie si inceputul lunii aprilie a.c., in principal pe str. Turda si B-dul Ion Mihalache, unde au fost inregistrate astfel de fapte, avand ca mod de operare fortarea usii de acces in apartament cu ranga sau surubelnita, s-a organizat o panda. Astfel, in ziua de 07.04.2003, politisti din cadrul Biroului Judiciar al Sectiei 4 Politie, pe str.