Ludovic Spiess a facut infarct la vanatoare

În cursul acestei dimineţi, tenorul Ludovic Spiess a decedat în urma unui infarct, în timp ce se afla la vânătoare, într-o pădure de lângă Drăgăneşti, Teleorman.

Trupul neînsufleţit al tenorului va fi dus la Alexandria în timpul zilei de astăzi, pentru autopsie.

Ludovic Spiess avea 68 de ani. S-a născut la Cluj şi a urmat cursurile şcolii populare de artă din Braşov apoi a făcut specializarea la Milano.

A fost solist permanent la Teatrului Muzical din Braşov din ianuarie şi până în septembrie 1962. Alţi doi ani a fost angajat al Teatrului de Operetă Bucureşti, iar din 1964 a lucrat la Opera Română. Ludovic Spiess a fost recunoscut pe plan internaţional ca un tenor de mare valoare.

Timp de 20 de ani a evoluat pe marile scene ale lumii. În 1991 a devenit ministru al Culturii, funcţie în carea rămas pentru un an. În ultimul an de comunism a reuşit să lanseze împreună cu prietenul său, Iosif Sava, cartea 'Cu Ludovic Spiess prin teatrele lumii'.

Tenorul a primit numeroase recunoaşteri internaţionale: în 1964 primeşte premiul I la Toulouse, în 1965 ocupă prima poziţie la Concursul de Canto de la Rio de Janeiro, iar un an mai târziu se clasează primul la un concurs în Olanda.

domeniu: 
categorie: