Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

'Luna pădurii 2004'

În cadrul activităţiilor dedicate 'Lunii Pădurii' se organizează, marţi, 30.03.2004, o acţiune de plantare a arborilor în pădurea Comora – Direcţia Silvică Bucureşti. La aceasta manifestare vor fi prezenti Adam Craciunescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, Secretar de Stat, MAPDR si Directorul general al Regiei Nationale a Padurilor, Ion Dumitru.

Acest eveniment subliniaza rolul pe care il are Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale in campania de impadurire, ingrijire si igenizare a padurilor alaturi de Regia Nationala a Padurilor.

Totodata, trebuie remarcat faptul ca este necesar ca opinia publica sa constientizeze importanta participarii sale, in realizarea obiectivelor majore initiate de MAPDR in domeniul forestier.

In acest sens, prin programul de guvernare se intentioneaza marirea suprafetei fondului forestier, prin luarea unor masuri de ameliorare a terenurilor inapte pentru agricultura si pregatirea lor pentru sadirea de vegetatie forestiera.

Astfel, se are in vedere stoparea fenomenului de reducere a suprafetei padurilor prin reinstalarea acestora pe o suprafata de aproximativ 14.000 ha, goluri create pe suprafetele de padure – proprietate privata, prin taieri necontrolate.

Referitor la ‘’Serbarea sadirii arborilor ’’ Adam Craciunescu declara ca ‘’« Luna Padurii » nu inseamna festivism, ci este o actiune de constientizare a populatiei de importanta si rolul padurii, mai ales a proprietarilor de paduri, de necesitatea gospodaririi durabile a padurilor. ‘’(Mariana Andronic)

domeniu: 
categorie: