Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

'Luna Pădurii' în Dâmboviţa

'O constiinta forestiera trebuie sa fie implementata la nivelul populatiei dambovitene' - acesta este mesajul transmis de directorul Directiei Silvice Dambovita, Ion Dumitru, opiniei publice, cu ocazia sarbatoririi Lunii Padurii. In acest scop, anul acesta, pe langa activitatile curente, Directia Silvica Dambovita are pe agenda o colaborare mai stransa cu societatea civila, cu agricultorii dar si cu scolile din judet pentru aplicarea unui amplu program de impaduriri. In 2003, in Dambovita, 90 ha vor fi impadurite integral, fiind vizate refaceri ale fondului forestier si completarea regenerarilor naturale sau a regenerarilor care au avut de suferit de pe urma secetei din anii anteriori.

Luna padurii in Dambovita a debutat, in acest an, cu o lansare de carte si un concurs pe probleme biologice cu elevii Scolii nr. 11 din Targoviste, dar si cu o actiune de impadurire propriu-zisa in Lunca Neajlovului din cadrul Ocolului Silvic Gaesti. Pana la 15 aprilie sunt programate mai multe simpozioane si intalniri ale specialistilor in domeniu cu actualii proprietari de padure din Dambivta, avand in vedere faptul ca din suprafata judeteana a fondului forestier, aprox.15% se gaseste in sectorul privat. Directorul Directiei Silvice Dambovita, Ion Dumitru, spune ca aceste intalniri programate in Luna Padurii se impun pentru o gospodarire intensiva a padurii. 'S-a demonstart pana acum, ca proprietarii de padure, persoane fizice de regula, chiar daca ar dori sa asigure o gospodarire buna a fondului forestier nu reusesc din lipsa de cunostinte. Folosim acest prilej, aceasta Luna a Padurii ca sa-i initiem in modul gospodaresc de efectuare a unor lucrari pentru ca a detine padure este similar unui avion - nu poti zbura pe oriunde, ci trebuie doar pe anumite culoare' mai precizeaza Ion Dumitru.(Mariana Andronic)

domeniu: 
categorie: 
Autor: