'Luna pădurii' a fost declanşată şi în Gorj

Prefectul Judeţului Gorj, domnul Toni Mihail Greblă a participat la simpozionul organizat de Direcţia Silvică, sub genericul „Luna pădurii”. Cu această manifestare, autorităţile judeţene şi silvicultorii au dat, ieri, semnalul declanşării lucrărilor de regenerare şi extindere a vegetaţiei forestiere, lucrări care se vor desfăşura în intervalul calendaristic cuprins între 15 martie – 15 aprilie a.c.

În cadrul „Lunii pădurii”, pe teritoriul Ocoalelor Silvice din judeţul Gorj, se vor înfiinţa solarii pentru producerea a peste 750.000 puieţi, se va repica 100.000 puieţi de răşinoase, vor fi înfiinţate 70 ha de plantaţii noi şi se vor executa completări şi refaceri la plantaţii mai vechi, utilizându-se peste 800.000 de puieţi din specii valoroase şi repede crescătoare.

Totodată, personalul ocoalelor silvice va antrena tineretul la acţiunile de ecologizare a mediului, la curăţirea cursurilor de ape, a zonelor turistice, va reface panourile din zonele drumurilor naţionale ce trec prin fondul forestier sau din locurile frecventate de turişti, va difuza materiale de sensibilizare şi mobilizare a populaţiei judeţului la lucrările din fondul forestier.

domeniu: