'Luna Pădurii' a început în judeţul Dâmboviţa

Manifestările dedicate 'Lunii Pădurii' au început, ieri, printr-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul Regiei Naţionale a Pădurilor din Bucureşti, după care participanţii s-au deplasat în judeţul Dâmboviţa, lângă localitatea Găeşti, pentru a planta puieţi în pădure.
'Am avut onoarea ca Direcţia Silvică Dâmboviţa să facă deschiderea Lunii Pădurii, într-un şantier de împăduriri din cadrul Ocolului Silvic Găeşti (UP 7 Văcăreasca, UA 76 A), la o plantaţie pe formula stejarului (50 la sută stejar, 20 la sută frasin şi 30 la sută mujdrean). Şantierul are o suprafaţă de 30 de hectare, iar în această zonă există foarte multe porţiuni care necesită o îngrijire atentă, cu volum mare de muncă. La şantierul de împăduriri a fost prezentată schema şi modul de împădurire, precum şi modul efectiv în care se execută plantaţia de către muncitorii din zonă', ne-a declarat şeful Ocolului Silvic Găeşti, Ovidiu Fierbinţeanu.

El a regretat faptul că nu a fost suficient timp pentru organizarea altor manifestări, dar odată cu venirea primăverii, a promis că vor fi antrenaţi şi copiii de la şcolile din zonă, pentru că 'în ultima perioadă ne sprijină foarte mult în lucrările de împădurire'.

Puieţii folosiţi în şantierele de împădurire din judeţul Dâmboviţa sunt produşi exclusiv de Direcţia Silvică Dâmboviţa. 'Putem spune că noi oferim puieţi şi altor direcţii. Pepiniera centrală acoperă necesarul ocoalelor şi poate pune la dispoziţia altor direcţii puieţii pentru împăduriri', ne-a declarat Ovidiu Fierbinţeanu.

domeniu: 
Autor: