Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

'Luna Pădurii' în judeţul Suceava

Luna pădurii este deja o tradiţie pentru viaţa socială din judeţul Suceava, deoarece în fiecare an la iniţiativa slujitorilor pădurii precum şi cu larga participarea a societăţii civile sunt realizate multiple acţiuni cu caracter educativ şi formativ. Organizarea în acest an a retrospectivei expoziţiei de grafică 'Omul şi pădurea', care a ajuns la cea de-a cinsprezecea ediţie, vine să confirme importanţa acestei manifestări, pentru suceveni, de-a lungul anilor.

În această perioadă Direcţia Silvică Suceava(DS) va desfăşura o serie de acţiuni prin care se urmăreşte sensibilizarea opiniei publice asupra necesităţii păstrării integrităţii şi extinderii fondului forestier. În acest sens vor fi realizate pliante şi afişe care vor prezenta funcţiile complexe ale pădurii şi efectele exploatării iraţionale a pădurii. Având în vedere că este o sărbătoare dedicată în special a tinerilor, Direcţia Silvică Suceava va organiza în instituţiile de învăţmânt atât din regiunile urbane cât şi din zonele rurale concursuri tematice, prezentarea unor materiale informative de către specialişti DS la orele de biologie. Pentru ca tinerii elevi să simtă că participă la renaşterea vegetaţiei, a primaverii, vor fi organizate o serie de lucrări de refacere şi igienizare a parcurilor şi a zonelor de agrement la care vor participa şi aceştia.
În această perioadă sunt demarate o serie de lucrări care vizează îngrijirea şi conservarea fondului forestier. Printre aceste lucrări, putem enumera: înfiinţarea de culturi silvice în pepiniere, realizarea regenerării terenurilor forestiere de pe care a fost exploatată vegetaţia, lucrări de îngrijire în arboretele tinere etc. Conform tradiţiei elevii Grupului Şcolar Silvic din Cîmpulung Moldovenesc precum şi studenţii Facultăţii de Silvicultură vor participa la diferite activităţi practice organizate cu acest prilej.

De la “Ziua Arborilor” la “Luna Pădurii”

“Luna Pădurii” a izvorât din necesitatea atragerii atenţiei populaţiei asupra importanţei menţinerii integrităţii resurselor forestiere. În anul 1901 se aduce pentru prima dată în discuţie problema participării tineretului din România la plantarea de arbori, în suprafeţe inapte altor folosinţe situate în apropierea localităţilor. În acest sens Ministrul cultelor şi instrucţiunilor publice din acea vreme, la iniţiativa acad. V.A. Urechia, a dat o circulară directorilor de şcoli pentru a serba, în luna august, “Ziua Arborilor”. În anul 1935 se stabileşte prin lege ca în perioada martie-aprilie a fiecărui an să se sărbătorească Luna Pădurii.

domeniu: 
categorie: