De luni, echipă nouă de conducere la 'România Liberă'

Începând de luni, România Liberă va avea un nou redactor şef, în persoana dlui Dan Cristian Turturică. Acesta îl va înlocui pe Bogdan Ficeac, pe care patronul Dan Adamescu l-a convins, în urmă cu două săptămâni să renunţe la poziţia pe care o ocupă de mai bine de 15 ani.
Dan Cristian Turturică a fost redactor-şef la 'Evenimentul Zilei' până în 2005, când a plecat împreună cu o parte din redacţie, cu care a format, şase luni mai târziu, echipa care a scos săptămânalul 'Prezent'. După alte şase luni a demisionat şi de aici, proprietarii publicaţiei nefiind satisfăcuţi de orientarea şi rezultatele gazetei. Apariţia lui Turturică, care l-a succedat la scurt timp pe noul director editorial, Emil Hurezeanu, face parte dintr-un amplu proces de înnoire a echipei 'României Libere'. Dintre noii veniţi ai echipei Turturică urmează a fi numiţi şi doi redactori şefi adjuncţi. Singurul care-şi păstrează poziţia - în afara lui Petre Mihai Băcanu, acesta pe o poziţie mai mult onorifică - este secretarul general de redacţie Eliade Bălan.

'România Liberă' a fost prima publicaţie de stat post-decembristă care s-a privatizat în condiţii considerate multă vreme suspecte şi practic neelucidate nici până în prezent. Publicaţia şi-a păstrat în toată această perioadă tonul critic la adresa puterii social-democrate, nedublând susţinerea electorală a opoziţiilor cederistă şi portocalie de un suport deschis. După o tentativă de achiziţionare de către grupul de presă german WAZ, pachetul majoritar a fost cumpărat, în 2005, de către omul de afaceri Dan Adamescu.

domeniu: 
categorie: