Luxemburg menţine restricţiile pentru români şi bulgari încă doi ani

Luxemburg a decis să menţină restricţiile pe piaţa muncii pentru muncitorii români şi bulgari încă doi ani, până în 2014, relatează Le Quotidien

Guvernul din Luxemburg a decis să înştiinţeze Comisia Europeană în legătură cu menţinerea pentru doi ani suplimentari a dispoziţiilor privind accesul pe piaţa muncii luxemburgheze a muncitorilor români şi bulgari. Aceştia sunt obligaţi să aibă permise de muncă pentru a îşi desfăsura activitatea în Luxemburg.

 Direcţia de Imigrare a Ministerului de Afaceri Externe din Luxemburg a comunicat că, "din cauza situaţiei pe piaţa muncii şi cotei ridicate a şomajului, Guvernul consideră că nu au fost îndeplinite suficiente condiţii pentru a permite o deschidere generală a pieţei muncii pentru cetăţenii proveniţi din România şi Bulgaria".

 Această hotărâre vine după un raport al autorităţilor luxemburgheze în care se indică o creştere a ratei şomajului, depăşind şase la sută, însemnând aproximativ 19.500 de persoane care nu au locuri de muncă.

 Domeniile în care permisul de muncă este acordat mai uşor sunt agricultura, horticultura şi industria de catering. Mai pot fi adăugate şi sectorul financiar şi domeniile în care este necesară forţă de muncă calificată.

domeniu: 
categorie: