Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

MAAP ia măsuri pentru prevenirea incendierii pădurilor

Pentru prevenirea si stingerea incendiilor si pentru limitarea pagubelor, Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, prin Directia Fond Cinegetic si Forestier, si Regia Nationala a Padurilor au luat urmatoarele masuri: - supravegherea cu maxima responsabilitate a lizierelor padurilor limitrofe terenurilor agricole, cu precadere in zonele in care se efectueaza lucrari;
- reanalizarea planurilor de alarmare si mobilizare a fortelor si mijloacelor necesare de interventie in caz de incendii si incheierea de contracte si conventii, potrivit prevederilor legale, cu administratiile publice locale si cu agentii economici ce desfasoara activitati in zonele impadurite;
- refacerea liniilor izolatoare si crearea de linii noi;
- patrulari in interiorul cantoanelor - in zonele cu enclave sau trasee turistice frecventate;
- atentionarea in scris si prin mijloacele mass-media locale a tuturor detinatorilor de terenuri limitrofe padurii, asupra pericolului ce-l reprezinta arderea, in aceasta perioada, a resturilor vegetale;
- avertizarea echipelor de muncitori forestieri asupra consecintelor lasarii focului nesupravegheat;
- contactarea Inspectoratelor judetene de protectia mediului, in vederea sanctionarii conform prevederilor Legii protectiei mediului, a persoanelor fizice si juridice care incendiaza miristile limitrofe fondului forestier.

De asemenea, s-au luat masuri suplimentare de patrulare in zonele cu risc de producere a incendiilor, iar proprietarii de pasuni au fost atentionati asupra pericolului reprezentat de lasarea nesupravegheata a focului.

In ultima perioada s-au inregistrat in majoritatea regiunilor temperaturi ridicate pentru luna martie si prognoza meteo pentru perioada urmatoare avertizeaza ca vor urma zile deosebit de calde si precipitatiile vor fi reduse in toata tara.
Cele mai multe incendii s-au produs in judetul Cluj.
In perioada 17.03. - 27.03.2003, pe raza Directiei Silvice Cluj, s-au inregistrat 12 incendii de padure, datorate aprinderii pasunilor limitrofe fondului forestier si nesupravegherii acestor focuri.
- Suprafata totala afectata de incendii este de 22 hectare, din care 0,7 ha de coronament. Paguba totala este de 11.250.000 lei.
- Au fost descoperiti 2 autori in cazul a 2 incendii, acestia fiind sanctionati conform Legii nr. 31/2000. Pentru celelalte cazuri au fost demarate actiuni cu ajutorul organelor de politie din zona.
- Forte participante pentru stingerea incendiilor :
. 46 silvicultori;
. 65 pompieri;
. 6 politisti;
. 124 cetateni.

domeniu: 
categorie: