Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

madalinamitan@yahoo.

La Sala Radio puteţi admira până vineri artă maramureşeană autentică

Miercuri, 24 septembrie, a avut loc vernisajul expoziţiei de picturi pe sticlă, ‘Tradiţie-Săpânţa’ a preotesei Ioana Luţai. La deschidere a fost prezent ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Michael Guest şi secretarul de stat din Ministerul Cultelor, Ioan Opriş. Michael Guest a ţinut să arate încă o dată cât de mult apreciază arta populară românească, în special arta maramureşeana şi cea din nordul Bucovinei.

Un grup de utilizatori Linux protestează faţă de parteneriatul cu Microsoft

Referitor la decizia Guvernului Romaniei de a încheia un parteneriat strategic cu Microsoft Corporation, TFM Group Romania - Linux Division, reprezentand un grup de utilizatori Linux, îşi exprima indignarea fata de modul superficial in care Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei intelege sa trateze evolutia si dezvoltarea autohtona in acest domeniu.

Germania sprijină România pentru UE, dar decizia va aparţine Comisiei Europene

Germania sprijină integrarea României în Uniunea Europeană, dar decizia finală va fi a Comisiei Europene, a declarat preşedintele Germaniei, Johannes Rau, după întâlnirea cu preşedintele Ion Iliescu, din această după-amiază. Agenda dialogului politic româno-german, care în ultimele 12 luni a cunoscut momente importante, a marcat, în această după-amiază, la Berlin, o nouă etapă, prin întâlnirea dintre preşedintele Ion Iliescu şi cel al Germaniei, Johannes Rau.

Alianţa PNL – PD, gata de atac

Vicepreşedinţii PNL, Paul Păcuraru şi Călin Popescu Tăriceanu au făcut miercuri publice câteva dintre prevederile protocolului de alianţă cu PD, document ce a fost parafat marţi seara de către echipele de negociatori ale celor două partide şi urmează să fie aprobat vineri, în cadrul Delegaţiei Permanente a PNL şi Colegiului Director al PD. Ulterior, duminică, alianţa va fi lansată în cadrul şedinţei Consiliului Naţional de Coordonare a PD şi a unui Congres extraordinar al PNL.

PNL critică scrisoarea guvernului către Comisia Europeană

Purtătorul de cuvânt al PNL, Eugen Nicolăescu, s-a declarat miercuri consternat de conţinutul scrisorii semnate de premierul Adrian Năstase, pe care guvernul intenţionează să o expedieze la Bruxelles, pentru acordarea calificativului de economie de piaţă funcţională pentru ţara noastră. 'Consternarea noastră este determinată de tonul demagogic utilizat de oficialii de pe malurile Dâmboviţei, specific - credeam noi - numai pentru mituirea electoratului român, dar promovat în prezent şi în relaţiile internaţionale.

Sindicaliştii anunţă mişcări de protest

Reprezentantii a trei mari confederatii sindicale din Romania au anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, declansarea unor ample miscari de protest, nemultumiti de scumpirea tarifelor utilitatilor publice si de propunerile Executivului de a modifica sistemul fiscal. Blocul National Sindical (BNS), Cartel ALFA si Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR) au stabilit un program comun de miscari sindicale. Astfel, in data de 2 octombrie, cele trei confederatii au programat un miting de protest in fata prefecturilor din toate judetele tarii.

Bancnota de 20 de dolari îşi schimbă înfăţişarea

Începând cu sfârşitul acestui an, bancnota de 20 de dolari va avea pe fundal nuanţe subtile de verde şi piersică, greu de reprodus de falsificatori. Alte elemente noi ce vor fi introduse sunt: doi vulturi americani - simbol al libertăţii şi cîteva detalii la portret şi la vignetă. Noua bancnotă de 20 de dolari îşi va păstra dimensiunile, aspectul şi senzaţia la pipăit specifică. Sunt de menţinut şi cele 3 elemente de securitate introduse în 1990: un filigran, fir de securitate şi cerneala care îşi schimbă culoarea.

Transparency International: corupţia distruge încrederea românilor în instituţii

'Coruptia este perceputa ca un fenomen care îndeparteaza investitorii straini si prabuseste încrederea în institutiile statului', arata un raport intocmit de Transparency International, citat de Revista Presei On Line. Pachetul de legi Anticoruptie s-a dovedit a fi, la sase luni dupa adoptarea lui, 'o actiune politica care a urmarit o lovitura de imagine'. Actul normativ 'nu este respectat de demnitari, in frunte cu premierul Adrian Nastase'. Legea are 'lacune majore si exceptii nejustificate sau netransparente'. De asemenea, ea nu prevede sanctiuni.

Iliescu s-a întâlnit cu şefii grupurilor politice din Parlamentul European

După conferinţa de presă susţinută de preşedintele Ion Iliescu, la Centrul de Presă al Parlamentului European din Strasbourg, delegaţia oficială a participat la dejunul oficial al preşedintelui Parlamentului European, Pat Cox. Pe timpul servirii aperitivelor, preşedintelui i-au fost prezentaţi vicepreşedinţii, chestorii şi preşedinţii grupurilor politice ai Parlamentului European.

PD va parafa, duminică, protocolul de colaborare cu PNL

Colegiul Director al PD, care se va reuni vineri, va adopta o decizie finală în privinţa alianţei cu PNL, iar în cadrul reuniunii Consiliului Naţional de Coordonare de duminică, va fi votat protocolul, a anunţat marţi, vicepreşedintele democrat Adrian Videanu, după încheierea lucrărilor Biroului Permament Naţional al partidului. El a menţionat că tot în cadrul CNC se va adopta o rezoluţie privind starea învăţământului din România şi se vor face modificările necesare la statutul partidului, astfel încât protocolul de alianţă cu liberalii să aibe un temei legal.

Athanasiu a anunţat că 80% din cămine sunt gata să primească studenţii

În cadrul conferinţei de presă săptămânale de la sediul PSD, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Alexandru Athanasiu a prezentat rezultatele pregătirilor pentru noul an universitar. Ministerul a alocat din bugetul propriu suma de 200 de miliarde de lei în scopul renovării şi dotării a 111 cămine studenţeşti din centrele universitare din toată ţara. 'Suma aceasta este cea mai mare alocată vreodată de minister în acest scop' a declarat Atahanasiu.

Washington Post: 'Rusia a extras uraniu din România'

Rusia a preluat peste 13 kilograme de uraniu care poate fi folosit in domeniul militar, depozitate la un reactor din Romania, operatiunea fiind finantata de Statele Unite, care incearca sa elimine eventuale amenintari teroriste, relateaza Washington Post, in editia electronica de luni. Cele 13 kilograme de uraniu - suficiente pentru fabricarea unei bombe nucleare - au fost preluate de la depozitul din Pitesti al Institutului de Cercetari Nucleare.

Cea mai veche fosilă umană, descoperită în România!

Un fragment de craniu fosilizat, care a aparţinut unui om modern ce a trăit în urmă cu peste 30.000 de ani, a fost descoperită în România şi clasificată de cercetătorii americani drept cea mai veche ramăşiţă cunoscută a omului modern. Fragmentul este o mandibulă şi a fost descoperită în februarie 2002 într-o grotă locuită de urşi, în sud-estul arcului carpatic. Mandibula a fost datata de o echipă americană condusa de Erik Trinkaus, profesor de antropologie la Universitatea Washington din Saint Louis.

Revizuirea Constituţiei a ajuns la Curtea Constituţională

Revizuirea Constitutiei la Curtea Constitutionala (CC) reprezinta o premiera in istoria institutiei, judecatorii acestei Curti fiind investititi sa se pronunte asupra neconstitutionalitatii proiectului de revizuire a Legii fundamentale, sustine Lucian Mihai, fostul presedinte al CC. Problema admisibilitatii ori inadmisibilitatii de catre Curtea Constitutionala a neconstitutionalitatii Legii de revizuire a Constitutiei se ridica pentru prima data in fata acestei Inalte Curti.

S-a înfiinţat Societatea Română pentru Democraţie

Mai multe personalităţi din societatea civilă românească au iniţiat ieri un manifest pentru drepturile cetăţenilor. Grupul de Iniţiativă s-a constituit într-o mişcare civilă- Societatea Română pentru Democraţie. Aflat printre iniţiatorii societăţii, senatorul PD, Petre Roman, a declarat că noua mişcare nu se va transforma într-un partid politic, ci va avea ca scop doar găsirea de soluţii viabile pentru guvernarea României.

Universitatea de Medicină spune că Mircea Beuran este plagiator

Comisia numitã de conducerea Universitãţii de Medicinã şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti a stabilit, luni, cã primul volum din ghidurile medicale care a apãrut sub redacţia actualului ministru a Sãnãtãţii, medicul Mircea Beuran, este un plagiat dupã o lucrare de specialitate în limba englezã. Potrivit unui comunicat al Comisiei remis, luni searã presei, lucrarea 'Ghidul medicului de gardã' - volumul 1, editat în 1997, la editura Scripta, 'reproduce prin traducere' volumul 'On Call - Principles and Protocols', scris de J.M. Gilles, S.A. Marshall şi J.

Marian Sârbu: 'Muncitorii români vor schimba radical imaginea României'

În perioada 18-21 septembrie, Marian Sârbu, ministru delegat pentru relaţiile cu partenerii sociali s-a aflat în Spania, în regiunea Catalunya, pentru a analiza condiţiile în care trăiesc şi lucrează aproape 1.300 de cetăţeni români angajaţi cu contracte de muncă. Întors de acolo, Marian Sârbu a declarat, în cadrul unui interviu acordat AMOS NEWS, că 'muncitorii români vor schimba, încetul cu încetul, imaginea străinilor despre România'. Ce aţi făcut în Spania, la sfârşitul săptămânii trecute?

Vizele nu vor fi reintroduse, crede Marian Sârbu

Ministrul delegat pentru relaţiile cu partenerii sociali, Marian Sârbu, este de părere că românii nu se confruntă cu pericolul reintroducerii vizelor în spaţiul Schengen. 'Există şi a existat această temere, dar nu cred că imaginea unor cetăţeni români, care nu au o activitate legală sau fac prostii prin ţările în care merg, se confundă cu cea a României', a declarat, pentru AMOS NEWS, Marian Sârbu.

Marian Sârbu crede că anul viitor muncitorii români vor putea pătrunde în Israel

Ministrul delegat pentru relaţiile cu partenerii sociali, Marian Sârbu, a declarat, pentru AMOS NEWS, că 'deocamdată, situaţia muncitorilor români din Israel este în stand by. Nu sunt oferite permise de muncă noi, dar cei care muncesc acolo în condiţii legale, înainte de apariţia interdicţiei, continuă lucrul'. Ministrul Marian Sârbu şi-a exprimat speranţa că 'la începutul anului viitor, această situaţie să fie deblocată'. 'Situaţia politică este un element care întotdeauna îşi pune amprenta pe conţinutul relaţiilor economice', a subliniat fostul ministru al Muncii.

Directorul RNP, Ion Dumitru precizează că Regia nu a disponibilizat silvicultori

'Este adevărat că Regia Naţională a Pădurilor face parte din regiile monitorizate din punct de vedere al salariilor. RNP are înscris în bugetul propriu un fond de salarii şi are obligativitatea de a-l respecta. Periodic, se fac monitorizări asupra respectării acestei obligativităţi.

Bill Gates rămâne cel mai bogat om din lume

Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, isi pastreaza, pentru al zecelea an consecutiv, primul loc in clasamentul celor mai bogati oameni din Statele Unite, cu 46 miliarde de dolari, avere care este cu trei miliarde dolari mai mult decat anul trecut, conform cifrelor publicate joi de jurnalul american Forbes, informeaza agenţiile internaţionale de presă. Co-fondatorul companiei Microsoft, Paul Allen, figureaza si el pe locul trei in acesta lista, cu 22 de miliarde de dolari.

Pariul românesc: Statele Unite ale Americii

Tot mai multe voci de pe scena internaţională critică politica expansionistă a Statelor Unite, şi în special intervenţia militară în Irak. Mai nou, până şi ferventul susţinător al lui George Bush, premierul britanic Tony Blair, îşi modifică discursul. Decizia locuitorului din Downing Street parcă a fost luată pentru a recâştiga încrederea opiniei publice, în vederea alegerilor de anul viitor.

O nouă explozie la sediul ONU din Bagdad

Două persoane au murit la Bagdad într-un nou atentat cu bombă în apropierea sediului ONU. Purtătorul de cuvânt al trupelor americane, căpitanul Sean Kirley, a declarat că un ofiţer de poliţie irakian şi cel care a dus la îndeplinire atentatul au murit în urma exploziei, transmite BBC. Cel puţin opt persoane au fost rănite. Martorii spun că o maşină a explodat într-o parcare din apropierea sediului ONU. Luna trecută, clădirea a fost devastată în urma unui alt atentat cu bombă în are a fost ucis reprezentantul ONU în Irak, Sergio Vieira de Mello.

La 225 mil de dolari este evaluat un sfert din capitalul BCR

Între 220 şi 225 de milioane de dolari vor plăti Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi IFC pentru preluarea unui sfert din capitalul Băncii Comerciale Române plus două acţiuni, informează surse din APAPS. Cu un profit net de 164 de milioane de dolari, obţinut anul trecut, BCR este cea mai mare bancă din România. La o valoare de 225 de milioane de dolari, pentru 25% din acţiuni, preţul plătit de BERD şi IFC este de 1,13 dolari, adică peste 38.000 de lei pentru o acţiune. Principala solicitare a viitorilor acţionari a fost restructurarea la vârf a managementului băncii.

PRM lansează un apel pentru respingerea noii Constituţii

Corneliu Vadim Tudor a cerut vineri românilor să voteze împotriva revizuirii Constituţiei la referendumul din 19 octombrie. Liderul peremist a precizat că face apel în special la membrii şi simpatizanţii partidului său să se prezinte la urne şi să se pronunţe contra noii forme a Legii fundamentale, pentru a da astfel ‘un vot de blam’ actualului guvern. 'Adevăratul motiv al tuturor scamatoriilor juridice la care a fost supusă Constituţia a fost presiunea constantă şi infernală venită din partea aliatului PSD la guvernare, UDMR-ul.

Fostul secretar de stat ţărănist Alexandru Ciocâlteu s-a înscris în PRM

Alexandru Ciocâlteu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii în perioada guvernării creştin democrate, a fost prezentat astăzi, în cadrul conferinţei de presă săptămânale a PRM, drept un nou membru cu drepturi depline. Corneliu Vadim Tudor a declarat că apreciază decizia lui Ciocâlteu, în prezent directorul Spitalului Sf. Ioan, şi că, acesta va fi prezent pe listele parlamentare ale PRM la alegerile din 2004. La rândul său, Ciocâlteu şi-a motivat decizia de înscriere în PRM prin afinitatea pe care o are pentru 'poziţia din ultima vreme' a partidului condus de Vadim Tudor.

PRM va depune la Senat o moţiune simplă pe tema cazului 'Puwak'

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor a anunţat vineri că partidul său va depune, în cel mai scurt timp, la Senat, o moţiune simplă ce va purta titlul 'Deturnarea de către PSD a fondurilor comunitare trebuie oprită'. Vadim Tudor a afirmat că demersul se referă, în primul rând, la cazul ‘Puwak’ şi că documentul va solicita demiterea ministrului Integrării Europene, adăugând că se au în vedere şi alte ilegalităţi cu fondurile internaţionale săvârşite de formaţiunea de guvernământ şi clientela sa politică.