Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Mafia traficanţilor de droguri primeşte o grea lovitură

În perioada 24-27.09.2002, ofiţerii specializaţi pe linia combaterii traficului ilicit de droguri, aparţinând D.G.C.C.O.A., în cooperare cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie , au desfăşurat, pe raza Capitalei, ample activităţi care au dus la depistarea şi dezmembrarea unor importante reţele de ditribuţie a drogurilor, astfel: 1. În ziua de 25.09.02 au fost prinse în flagrant ION ECATERINA, zisă Domnica, de 38 ani şi GANEA MARIA CLAUDIA, de 19 ani, ambele din Bucureşti, locuind fără forme legale în str. Plumbuita 35, sector 2, unde organizaseră un centru de distribuire a drogurilor.
Ion Ecaterina, cunoscută cu antecedente penale, coordona o grupare de distribuitori de heroină, inclusiv minori, ce acţiona cu predilecţie în zona cartierelor Baicului - Plumbuita, sectorul 2 Bucureşti. În locuinţa sa, cu ocazia unei percheziţii anterioare, au fost găsite 67 doze heroină, deţinute în scopul vânzării. După ce a fost pusă în urmărire generală pentru că se sustrăgea urmăririi penale, a fost arestată pe o perioadă de 5 zile şi ulterior cercetată în stare de libertate în dosarul penal instrumentat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.
Cercetările efectuate au stabilit că Ion Ecaterina îşi procura drogurile de la numita MARINESCU VALERICA, în vârstă de 52 ani, membra unui clan cunoscut în lumea interlopă care îsi desfăşura activitatea infracţională în zona Sălaj- Humuleşti din sectorul 5. La domiciliul acesteia a fost descoperită cantitatea de 44 grame heroină, fiind identificată şi SCUTARU MIRELA, de 27 ani, folosită de către Marinescu Valerica pentru traficarea heroinei. Marinescu Valerica comercializa heroina către alţi dealeri cu suma de 1.800.000 lei gramul, valoarea pe piaţa drogurilor a heroinei găsite fiind de 79.000.000 lei.
Se remarcă apariţia unui nou mod de operare utilizat de traficanţi, constând în racolarea de persoane fără mijloace de existenţă, pe care le folosesc pentru săvârşirea infracţiunii, insinuând că aceştia ar fi adevăraţii traficanţi, în felul acesta încercând a se evita tragerea lor la răspundere.
Pe durata sustragerii de sub urmărirea penală, cu intenţia deturnării scopului anchetei, Ion Ecaterina a sesizat la Parchetul Militar ofiţeri din cadrul Brigăzii Antidrog pentru abuzuri în reclamaţia sa, fiind astfel cercetate 7 cadre. Verificările Parchetului au stabilit legalitatea şi temeinicia actelor de urmărire penală întocmite anterior, motiv pentru care soluţia adoptată a fost de neînceperea urmării penale faţă de cele 7 cadre.
Cele patru persoane inculpate sunt cercetate în stare de arest preventiv, pe numele acestora fiind emise mandate de arestare de 30 zile. Cercetările continuă.

2. La data de 26.09.2002, extinzând cercetările efectuate într-o acţiune, finalizată în luna aprilie a.c., prin arestarea cetăţenilor iranieni Abolghasem Aghili şi Abbas Mafi, s-a reuşit identificarea cetăţeanului iordanian RAMZI YANIS, de 28 ani, care la locuinţa sa din din Bucureşti, str. Pomîrla nr.2, bl. B20, sc.3, ap. 71, sector 4, deţinea 20 grame haşiş şi aproximativ 2 gr. opium, porţionate pentru a fi distribuite consumatorilor.
Ramzi Yanis face parte dintr-o reţea de distribuitori şi consumatori de droguri, în special opium şi haşiş, de pe raza Capitalei şi a judeţului Iaşi, fiind cercetat şi de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals privind identitatea şi uz de fals, motiv pentru care avea interdicţie de părăsi ţara până la soluţionarea dosarului.
Ramzi Yanis a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie, iar pe numele său a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 zile.

3. La aceeaşi dată, cu ocazia descinderii în apartamentul din Calea Ferentari nr. 72, sector 5, au fost identificaţi:
DRAGOMIR GHEORGHE, zis Ciungu, de 44 ani, recidivist;
BRĂTULESCU NICOLAE FLORENTIN, de 28 ani;
CIURCĂ CLAUDIU BOGDAN, de 22 ani;
SIMA GHEORGHE, de 31 ani;
NICOLESCU ROBERT AUGUSTIN, de 25 ani;
TENGHEL LAURA CARMEN, de 18 ani, concubina lui Ciungu,
toţi din Bucureşti, iar în imobil au fost descoperite 10,30 gr. heroină, echivalentul a 175 doze, un cântar electronic pentru porţionarea dozei, folii pentru ambalarea acestora şi sumele de 400 USD şi 8.630.000 lei.
Dragomir Gheorghe, zis Ciungu, este recidivist şi în perioada 1979-1993 a fost condamnat pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt, ultraj contra bunurilor moravuri, vătămare corporală şi tâlhărie, suma condamnărilor pentru infracţiunile comise totalizând 38 de ani de închisoare.
Acesta este considerat liderul unui grup infracţional organizat, din care mai fac parte şi următorii infractori:

- DRAGOMIR MARIAN, zis Puică, de 33 ani, cercetat ultima dată în stare de arest preventiv, în anul 1997 de către B.C.C.O.A. Bucureşti, fiind prins în flagrant cu alţi 4 complici (TRIFU VASILE, OPREA IONEL CRISTIAN, PETRACHE VALENTIN şi DECU GEORGE), încercând să pună în circulaţie suma de 75.200 mărci germane contrafăcute, faptă pentru care a fost condamnat în 1999 la 5 ani închisoare, iar în anul 2000 instanţa a aprobat întreruperea pedepsei timp de o lună, pe motiv medical, ulterior nemaiprezentându-se la locul de detenţie. În acelaşi an, a participat însă la comiterea altor infracţiuni pentru care a fost din nou arestat;
DRAGOMIR NELU, zis Pitic, de 37 de ani;
DUMITRU MARIAN, zis Iţic;
ANDRIŢOIU MIHAI GEORGE, zis Nas;
TRIFU VASILE, zis Sile Vampiru;
OPREA IONEL CRISTIAN;
PETRACHE VALENTIN;
DECU GEORGE.

Cercetările efectuate în ziua de 26.09.2002, în urma flagrantului realizat în Calea Ferentari nr.72, sector 5 - operaţiuni realizate în colaborare cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti - au stabilit că Dragomir Gheorghe, zis Ciungu, era principalul deţinător al cantităţilor de droguri descoperite şi coordonator al distribuţiei drogurilor în cartierele Ferentari şi Rahova. În locuinţă au mai fost depistaţi patru consumatori care cumpăraseră de la Dragomir 7 doze de heroină.
Percheziţia efectuată la o altă locuinţă a sa, din str. Sebastian nr. 35, sector 5, a dus la descoperirea a 25 comprimate metadonă, fragmente comprimate metadonă, 132.000.000 lei, 3000 USD, 3000 euro, 2 certificate de trezorerie în valoare de 100.000.000 lei, aproximativ 1 kg aur în bijuterii şi un pistol cu aer comprimat, sume de bani şi bunuri obţinute din traficul cu droguri, toate acestea fiind ridicate în vederea confiscării, conform prevederilor legale.
Cercetările sunt continuate cu numitul Dragomir Gheorghe, în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 2 alin 1 şi 2 din Legea 143/2000.

domeniu: 
categorie: