Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Mai mulţi profesori au creat un grup pentru reformă în Universitatea de Vest

Nouă profesori de la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) au constituit un Grup pentru Reforma Universitară, adică o asociaţie formată din membri ai comunităţii academice: profesori, cercetători, studenţi şi absolvenţi, informează corespondentul Amos News. Grupul din care fac parte conferenţiari, lectori şi profesori universitari vor să se promoveze un management universitar transparent şi performant şi, mai ales, să se înlăture abuzurile de orice fel din acest mediu. 

Aceştia solicită respectarea autonomiei universitare, prin înlăturarea presiunilor şi influenţelor politice şi ale serviciilor de informaţii asupra comunităţii academice, dar şi deconspirarea foştilor colaboratori ai Securităţii, care ocupă posturi de conducere şi funcţii de reprezentare. Planurile grupului vor fi publicate în „Buletinul GRU”.

„Acum, la UVT se discută pe la colţuri. Dorim democratizarea Universităţii. Vrem să facem un grup de reformă, în care să discutăm. Suntem abuzaţi şi şantajaţi”, a declarat sciitorul Daniel Vighi.

În perioada următoare, cadrele universitate vor solicita listele cu numele celor care au fost colaboratori sau informatori ai securităţii, fiind siguri că pe aceste liste se regăsesc şi profesori de la Universitatea de Vest.

„La Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane sunt probleme. Acolo se creează formatori de opinie. Vrem să vedem listele cu turnătorii”, a mai spus profesorul.

domeniu: 
categorie: 
Autor: