MApN deplânge moartea generalului corp de armată Nicolae Oprea

Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Administraţiei şi Internelor anunţă, cu profund regret, trecerea în nefiinţă a generalului de corp de armată (r) Nicolae Oprea. Născut în 1950, în judeţul Alba, generalul de corp de armată (r) Nicolae Oprea a fost încadrat, cu gradul de locotenent, în anul 1972, în Ministerul Apărării Naţionale. După absolvirea, în 1979, a Academiei de Înalte Studii Militare îndeplineşte funcţii de conducere în cadrul Regimentului 2 Tancuri, Armatei a 4-a şi a Diviziei 6 Tancuri.

Între anii 1994-1997 este comandant al Corpului 6 Armată, iar până în 1999 îndeplineşte funcţia de şef al Direcţiei personal şi evidenţă resurse umane din Ministerul Apărării Naţionale - Statul Major General.

În anul 1999 este transferat la Ministerul Administraţiei şi Internelor unde este numit şef al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, iar ulterior şef al Direcţiei Informare şi Relaţii Publice a M.A.I. până la 31.05.2001 când a trecut în rezervă.

Ministerul Apărării Naţionale şi a Ministerul Administraţiei şi Internelor aduc un ultim omagiu celui care a fost general de corp de armată (r) Nicolae Oprea, îşi exprimă profunda compasiune şi sunt alături de familia îndurerată.
Dumnezeu să-l odihnească în pace !

domeniu: 
categorie: