Maramureş: Reabilitarea unităţilor sanitare, beneficiare de fonduri de la Guvern

Prefectura Maramureş solicită începerea lucrărilor de reabilitare a unităţilor sanitare beneficiare de fonduri guvernamentale. Prefectura Maramureş a solicitat primăriilor din Sighetu Marmaţiei, Târgu Lăpuş, Şomcuta Mare şi Dragomireşti să procedeze de urgenţă la demersurile necesare pentru începerea lucrărilor de reabilitare a unităţilor de asistenţă medico-socială, beneficiare de fonduri guvernamentale.

Prefectura Maramureş a organizat astăzi, 9 noiembrie a.c., o întâlnire cu primarii din cele patru localităţi, la care au participat directorii Direcţiei pentru Dialog, Familie şi Solidaritate Socială şi Direcţiei de Sănătate Publică, pentru a analiza situaţia unităţilor de asistenţă medico-socială. Secretarul de stat Aurel Nichita din Ministerul Sănătăţii a atras atenţia, printr-o adresă, că aceste unităţi de asistenţă medico-socială avizate de minister sunt nefuncţionale, deşi au primit fonduri de reabilitare. El a menţionat că autorităţile locale nu s-au implicat în demararea procedurilor de începere a lucrărilor de modernizare.

Sumele alocate din fondurile guvernamentale sunt de 3,5 miliarde lei pentru unitatea medico-socială din Şomcuta Mare; 3,2 miliarde lei pentru cea din Sighetu Marmaţiei şi de 4,9 miliarde lei pentru unităţile medico-sociale din Dragomireşti şi Târgu Lăpuş. Directorul executiv Victor Vaum, a menţionat că sumele sunt derulate prin Direcţia pentru Dialog, Familie şi Solidaritate Socială Maramureş.
Primarii au motivat întârzierea procedurilor de demarare a lucrărilor, datorită faptului că firmele de specialitate au întârziat finalizarea documentaţiei proiectelor.

Secretarul general al Prefecturii, Ştefan Gonczi, a solicitat măsuri ferme pentru a nu se pierde investiţiile şi pentru deschiderea finanţării din sumele alocate în acest an. Cele patru primării trebuie să elaboreze, în termen de o săptămână, un grafic de eşalonare a activităţilor pentru urgentarea procedurilor legale de începere a lucrărilor în scopul funcţionării unităţilor de asistenţă medico-socială şi asigurarea serviciilor medicale pentru comunităţile locale.

domeniu: