Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Maria Grapini renunţă la funcţia de vicepreşedinte al CCIA Timişoara

La conferinţa de presă de final de an de la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara a fost prezentă toată conducerea instituţiei camerale, prin serviciile şi direcţiile sale, prilej cu care s-a tras linie la activităţile desfăşurate de-a lungul lui 2004, dar s-a vorbit mai ales despre obiectivele pentru 2005. Un moment cu siguranţă neaşteptat a fost demisia Mariei Grapini, cunoscută femeie de afaceri şi vicepreşedinte al instituţiei. Emil Mateescu, preşedintele CCIAT, ne-a spus încă de la început că anul viitor va fi “Anul înnoirii”, pentru instituţia pe care o conduce, ca o urmare a anului care tocmai se încheie, care a fost considerat “Anul investiţiilor”. Forţele s-au strâns, în 2004, pentru a face faţă unui mare proiect, poate cel mai important de până acum pentru CCIAT: derularea proiectului Centrul Regional de Afaceri, care s-a ridicat lângă Sala Olimpia şi care va fi inaugurat la sfârşitul lunii februarie. Menţionăm că pentru realizarea centrului a fost nevoie de 2.300.000 de euro, care provin din fonduri Phare, iar CCIAT a contribuit cu 770.000 de euro.

“Pregătirea membrilor CCI şi a mediului de afaceri timişean pentru integrarea în UE şi pentru pătrunderea pe piaţa unică europeană a fost activitatea de bază”, ne-a spus Emil Mateescu, în acest scop fiind organizate 11 misiuni economice în ţările UE, 15 parteneriate de afaceri, trei manifestări expoziţionale etc. Nu au fost uitate colaborările cu mediile economice din afara UE, cele mai importante realizări fiind organizarea primului parteneriat de afaceri româno-japonez şi semnarea unui acord cu Camera de Comerţ a Argentinei.
“2005 este anul în care vom inaugura noul edificiu, Centrul de Afaceri, prin care îmbogăţim zestrea mediului de afaceri”, s-a mândrit preşedintele CCI, specificând că deja s-au programat pentru noua locaţie 19 manifestări expoziţionale, dintre care cinci premiere, mai multe parteneriate şi prezentări de firme, conferinţe internaţionale, congrese, dar şi manifestări sportive. În 2005 vor fi oferite şi noi servicii, se va pune în practică o nouă organigramă, se vor adopta noi acte interne pentru pregătirea anului 2006, când vor avea loc alegeri.

“După 14 ani de la reluarea activităţii, CCIA Timişoara se află pe o nouă treaptă de dezvoltare”, a încheiat pozitiv Emil Mateescu.

Nu totul e însă aşa de roz…

Există, bineînţeles, şi câteva neîmpliniri. Prima ar fi gradul nesatisfăcător al interesului membrilor pentru activităţile instituţiei, fapt care a dat de înţeles că serviciile oferite nu au pătruns în întreg mediul de afaceri. An de an se doreşte ca numărul de membri să crească: în ianuarie 2004 erau 1.018 membri, iar la sfârşitul anului - 1.142 (din aproape 6.000 de firme înscrise la Registrul Comerţului); 65 de membri au fost excluşi, unii pentru că nu mai aveau activitate, alţii pentru probleme interne în firmă, iar alţii nu şi-au achitat cotizaţia. De altfel, gradul de încasare al cotizaţiilor este de doar 65%.

Pe lângă aceste probleme pentru care se fac eforturi continue de rezolvare, de doi ani, instituţia nu are director general şi, de la conferinţa de presă, nu mai are nici vicepreşedinte! Asta pentru că Maria Grapini şi-a dat demisia din această funcţie de faţă cu jurnaliştii acreditaţi la CCIAT, simţindu-se atacată, “pe nedrept”, de insistenţa cu care în ediţia de vest a cotidianului “Ziua” numele său este mereu denigrat. Deşi la începutul întâlnirii Grapini a vorbit despre planurile sale de viitor, în final, ca din senin, a început un monolog cu jurnalistul de la Ziua de Vest, acuzându-l că are veşnic probleme cu tot ce întreprinde ea. În plus, Grapini şi-a acuzat şi colegii din conducere, că nu i-au interzis jurnalistului accesul la acţiunile instituţiei, monologul său fiind încheiat, aproape în lacrimi, cu remarca: “Asemenea jurnalist nu are ce căuta în presă”. Grapini va rămâne însă în Colegiul de Conducere al instituţiei. Cât despre postul de director general, perioada de înscriere la concurs a fost prelungită, pentru că, “la prima strigare”, s-a prezentat doar un singur candidat…

domeniu: 
Autor: