Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Marius Göndör (PD-L): Consilierii PSD şi-au bătut joc de păulişeni

Deputatul PD-L de Arad Marius Göndör, reprezentantul Colegiului de pe Valea Mureşului în Camera Deputaţilor, susţine că reprezentanţii PSD în Consiliul Local al localităţii Păuliş sunt dezinteresaţi de comuna lor, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). Parlamentarul arădean acuză faptul că trei consilieri PSD din Păuliş s-au ascuns efectiv în casele lor, boicotând şedinţa extraordinară a Consiliului Local. „Era o şedinţă foarte importantă, deoarece se vota documentaţia pentru un proiect în valoare de aproape 2,5 milioane de euro, care viza în principal asfaltarea drumurilor din comună. Deşi, cei trei consilieri au fost anunţaţi şi au confirmat că vin, la ora şedinţei erau de negăsit. Prezenţa lor era necesară pentru întrunirea cvorumului, pentru că este perioada concediilor şi alţi doi consilieri erau plecaţi din localitate”, a precizat Marius Göndör.
„Am fost inclusiv la ei acasă, dar n-au ieşit la uşă. Asta deşi erau acasă. Pe unul dintre ei l-a văzut un vecin prin curte cu cinci minute înainte de a ajunge eu”, a completat Ghoerghe Iovănescu, viceprimarul comunei.

De menţionat că, până la urmă, şedinţa a avut loc, după ce un consilier aflat în concediu şi-a întrerupt sejurul şi a făcut cu maşina circa 400 de kilometri. „Dincolo de contextul politic, interesul comunei ar trebui să primeze. În fond, consilierii au fost aleşi ca să reprezinte interesele cetăţenilor, iar a pune beţe-n roate unui proiect de 2,5 milioane de euro reprezintă un sabotaj clar la adresa intereselor cetăţenilor”, a mai afirmat Marius Göndör.

„Ceea ce au făcut consilierii PSD reprezintă o bătaie de joc la adresa Păulişului. În baza protocolului dintre PD-L şi PSD, îi solicit domnului Marius Lazăr, liderul PSD Arad, o poziţie oficială a organizaţiei judeţene pe care o conduce faţă de atitudinea consilierilor social-democraţi de la Păuliş. Legea îi permite inclusiv retragerea sprijinului politic celor trei consilieri, pentru că aceştia au demonstrat că nu merită să reprezinte cetăţenii”, a încheiat deputatul Marius Göndör.

La Păuliş, configuraţia politică a Consiliului Local este următoarea: 6 consilieri PD-L, 4 PNL şi 3 PSD. De asemenea, primarul aparţine de PD-L, iar viceprimarul este din PNL. La şedinţă au fost prezenţi 6 democrat-liberali (unul fiind cel ce şi-a întrerupt concediul) şi trei liberali (unul fiind plecat din localitate, tot în concediu). Pentru ca şedinţa să fie statutară era necesar un cvorum de cel puţin 2/3, adică minimum 9 consilieri din 13.

domeniu: 
categorie: 
Autor: