Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Marius PÎRLEA

Geoană suţine că răpitorii ziariştilor au cerut bani

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă la Craiova că gruparea care i-a răpit în Irak pe cei trei ziarişti români a cerut o sumă importantă de bani autorităţilor. 'Au fost pretenţii financiare masive din partea răpitorilor. S-a făcut o contra-ofertă mai modestă din partea noastră şi, ca întotdeauna, relaţiile de acest gen sunt sinusoidale, inegale. De-asta au apărut şi declaraţiile inegale ale autorităţilor.

Craiova: Fost poliţist amendat pe motiv că 'este un mare maimuţoi'!

Un poliţist craiovean şi-a amendat un coleg trecut în rezervă pe motiv că “are moacă de fraier şi este un mare maimuţoi”! Menţiunea se regăseşte în procesul-verbal seria AX, nr. 0092001. Faptele poliţiştilor doljeni sunt chiar mai presus decât bancurile! Cel puţin asta reiese din comportamentul unui subofiţer al Biroului de Poliţie Rutieră Craiova. Agentul Marius Vlăsceanu a oprit în trafic un poliţist trecut în rezervă, Gheorghe Toşa, căruia i-a aplicat un avertisment pe motiv că “are moacă de fraier şi este un mare maimuţoi!”.

Primarul Craiovei a plecat din PSD

“Eu sunt social-democrat până la moarte dar nu pot să mai rămân în acest partid alături de oameni care care îşi văd doar interesele lor şi ale familiilor lor“, şi-a motivat Antonie Solomon demisia din PSD. Primarul Craiovei, Antonie Solomon şi-a dat miercuri demisia din PSD . „M-am săturat de bla-blaurile lor despre reformare şi schimbare. Nu mă mai regăsesc în cadrul acestui partid, plin de activişti şi militanţi.

Craiova: Încăsările de la meciul cu Braşov, donate sinistraţilor din Banat

Clubul Universitatea Craiova a anunţat, ieri, că toate încasările de la meciul cu FC Braşov vor fi donate sinistraţilor din Banat. “Conducerea Ştiinţei a decis să acorde un sprijin material acelor oameni at~t de încercaţi în aceste zile”, a declarat Dolea. Preţul unui bilet la partida “U” Craiova – FC Braşov din această seară va fi 50.000 de lei intrarea generală.

Craiova în carantină

O pisică bolnavă de rabie, care a muşcat mai multe persoane, a băgat Craiova în carantină pentru următoarele 90 de zile. Pisicia bolnavă de rabie a fost identificată de către reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare în cartierul craiovean Brestei. Şeful Serviciului de Epidemiologie din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare Dolj, Constantin Retea, a afirmat că pentru distrugerea focarelor de rabie în zonele rabigene s-au amplasat momeli vaccinale la vulpi în mediul silvatic şi a început vaccinarea tuturor câinilor.

Poliţiştii doljeni se întreabă cum vor prinde hoţii pe biciclete

Poliţiştii doljeni vor primi cadou de Paşti din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor 104 biciclete, care vor fi distribuite în fiecare comună din judeţ. Bicicletele sunt personalizate cu însemne ale Poliţiei, dar şi dotate cu mini-girofar, sirenă, lămpi de semnalizare, trusă de scule, proiectoare, frână, sisteme anti-furt şi un coş pentru documente.

În timp ce o parte dintre poliţiştii din mediul rural se bucură de achiziţionarea bicicletelor, ceilalţi se miră şi totodată se întreabă cum vor reuşi să prindă hoţii mergând cu bicicleta.

Oltenii strâng ajutoare pentru sinistraţii din Banat

Prefectura Dolj, Consiliul Judeţean şi Primăria Craiova au demarat, ieri, o amplă campanie de strângere de ajutoare pentru sinistraţii din judeţul Timiş afectaţi de inundaţii. Astfel, 29 de corturi ale Armatei şi Crucii Roşii au fost amplasate în punctele cheie din Craiova, iar populaţia este invitată să doneze haine şi alimente neperisabile cum ar fi: făină, ulei, zahăr, biscuiţi. “Cei care vor să doneze banii sunt aşteptaţi la Prefectură”, a declarat subprefectul de Dolj, Ion Groza. Corturile în care se vor strânge donaţiile vor fi păzite de jandarmi 24 de ore din 24.

Pesediştii doljeni îl regretă pe Cozmîncă

Preşedintele PSD Dolj, Ion Călin, regretă că în fruntea partidului nu se va mai afla Octav Cozmâncă. ''Eu îl voiam în continuare pe Octav Cozmîncă în conducere. E un organizator extraordinar. Micile disfuncţionalităţi de la congres au apărut tocmai din cauza absenţei lui, pentru că suferise o tragedie în familie'', a spus Călin.

La rândul său, Claudiu Manda, deputat PSD de Dolj şi preşedintele TSD Dolj, este supărat că Victor Ponta nu a fost votat secretar general al partidului, Miron Mitrea ocupînd această funcţie.

Craiova :Tavanul Filarmonicii 'Oltenia' s-a prăbuşit

O întâmplare cu totul şi cu totul neobişnuită şi care putea avea urmări tragice s-a petrecut joi dimineaţă, la Filarmonica din Craiova. Tavanul sălii de spectacole s-a prăbuşit. Zidul a căzut exact peste scaunele pe care, de regulă, stau spectatorii. Tavanul era construit din sârmă şi trestie. În sală se afla unul dintre instrumentiştii Filarmonicii „Oltenia”, care făcea repetiţii. Dumitru Stănescu repeta la trompetă pe scenă, când a auzit scârţâituri. „Eram foarte aproape de locul unde s-a prăbuşit tavanul. Făceam repetiţii la trompetă. Am auzit nişte scârţâituri şi m-am speriat.

Dinel Staicu: ''Eu sunt vinovat de situaţia în care se află Craiova!''

Patronul Universităţii, Dinel Staicu, susţine că este vinovat pentru situaţia în care a ajuns echipa: “mi-am băgat nasul unde nu-mi fierbe oala”. El a dezvăluit că eventuala retrogradare a Universităţii îl va costa 2 milioane de euro. AMOS News: Încă un eşec, cel de la Iaşi, care a dus Universitatea mai aproape de marginea prăpastiei. Ce se întâmplă cu jucătorii?

Deputatul Ion Călin, noul preşedinte al PSD Dolj

Deputatul Ion Călin a câştigat lupta pentru şefia PSD Dolj cu primarul Craiovei, Antonie Solomon. Călin îşi vede, în sfârşit, visul cu ochii fiind ales oficial preşedintele PSD Dolj, după 19 luni de interimat. După o şedinţă maraton care a ţinut mai bine de opt ore pesediştii doljeni şi-au ales, sâmbătă, la Filarmonica Oltenia, noua conducere pentru următorii doi ani.

Papură nu va juca cu Poli Iaşi

Corneliu Papură a refuzat să se antreneze şi chiar să se urce în autocarul pentru Iaşi, după ce Pro Sport a scris că ar fi pariat 2 la meciul U Craiova - Sportul. “Pro Sport” a scris un material în care îl incrimina pe căpitanul echipei, Corneliu Papură că a pariat “2” în meciul pierdut de Universitatea Craiova (scor 0-1) în faţa Sportului Studenţesc. Ştirea i-a bulversat pe colegii de echipă, pe antrenori, dar în mai ales pe jucător.

Dolj: Noi reţineri în dosarul TVA

Procurorii bucureşteni au dispus începerea urmăririi penale a 9 inspectori fiscali din cadrul DGFP Dolj, printre care şi Simona Buşică, fosta directoare a instituţiei, şi a şapte afacerişti, cu toţii implicaţi în rambursări ilegale de TVA. În exclusivitate, Agenţia Amos News vă prezintă lista completă cu rambursările de TVA aprobate de inspectorii penali în perioada ianuarie- 31 iulie 2004.

Craiova: Farmaciile nu mai eliberează reţete gratuite sau compensate

În rândul bolnavilor a apărut panica, aceştia întrebându-se ce se va întâmpla cu ei în această situaţie. Farmaciştii craioveni au încetat să mai elibereze reţete compensate pentru că au terminat plafoanele de subvenţie, iar de la nivel naţional s-a interzis să se mai depăşească plafonul primit.

90 la sută din nevăzătorii doljeni primesc ajutor ilegal

În judeţul Dolj sunt cheltuite lunar 7 miliarde de lei pentru a acoperi 2.986 de dosare. Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, a declarat că, în urma rezultatelor auditului efectuat la Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială Dolj, va sesiza Poliţia Economică şi Curtea de Conturi pentru ca acestea să cerceteze modul în care se dau banii pentru nevăzători.

Oltenii au venit la antrenament cu taxi pentru a-şi proteja maşinile de sporteri

De teama suporterilor fotbaliştii Universităţii şi-au lăsat maşinile de lux acasă. Înfrângerea Universităţii Craiova în faţa Sportului Studenţesc cu 0-1 a încins şi mai mult spiritele în Bănie. Antrenorul Marina Bondrea pune înfrângerea pe seama tensiunii sub care se joaca fiecare meci.

Noul şef al IPJ Dolj vrea să facă ordine în propria ogradă

Comisarul Georgel Enescu a declarat astăzi că nimeni nu va mai fi protejat, nici poliţiştii, nici infractorii. “Principalele obiective pe care mi le-am propus în calitate de şef al IPJ Dolj constau în soluţionarea dosarelor cu autor necunocut, printr-o mai bună cooperare între echipele de poliţişti profesionişti şi procurori, apropierea de societatea civilă prin rezolvarea promptă a problemelor cetăţenilor, combaterea infracţionalităţii stradale, creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi îmbunătăţirea imaginii poliţiei doljene.

Dolj: Au fost identificate mai multe focare de pestă porcină şi rabie

În localităţile doljene Craiova, Băileşti, Izvoare, Siliştea Crucii, Cioroiaşi şi Melineşti au fost identificate focare de pestă porcină clasică, iar în localităţile Malu Mare, Cetate, Cioroiaşi şi Calafat – focare de rabie. Pentru că la nivelul întregii ţări au izbucnit mai multe focare de infecţie, iar în unele judeţe s-a declarat carantină, prefectul judeţului Dolj, Nicolae Giugea, a solicitat Direcţiei Sanitar-Veterinare un raport asupra evoluţiei rabiei şi pestei porcine în judeţ, şi dispunerea măsurilor corespunzătoare astfel încât situaţia să fie ţinută sub control.

Apele Dunării au produs inundaţii la Calafat şi Bechet

Nivelul Dunării a depăşit cotele de pericol în localităţile doljene Calafat şi Bechet producând inundaţii în zonă din cauza debitului mare înregistrat vineri la intrarea în ţară pe secţiunea Baziaş. Primarul municipiului Calafat, Petre Trăistaru, a declarat că în localitatea Ciupercenii Vechii au fost inundate câteva curţi şi grădini, peste 150 de hectare de păşune, precum şi porţiunea mai joasă a şoselei care face legătura între Ciuperceni şi Calafat, însă la orele prânzului acest drum era încă practicabil.

Jurnaliştii craioveni solidari cu ziariştii răpiţi în Irak

Peste 30 de jurnalişti craioveni s-au adunat miercuri în Piaţa Prefecturii în semn de solidaritate faţă de cei trei colegi de breaslă răpiţi în Irak. Ziariştii au protestat şi împotriva terorismului şi au afişat pancarde pe care scria „Libertate pentru ziarişti”, “Ce aveţi cu noi”, “Eliberaţi-i pe Ovidiu Ohanesian, Marie Jeann Ion şi Sorin Mişcoci”.

Dolj: Trei consilieri locali au încasat ilegal pensii

Conducerea Casei Judeţene de Pensii Dolj a descoperit că trei consilieri locali din judeţ se află în ilegalitate, întrucât sunt pensionari pe caz boală cu grade de invaliditate I şi II. Directorul Casei de Pensii, Marin Forţan, a anunţat, marţi, că în cazul în care aceştia nu renunţă la mandatul de consilier, li se va imputa contravaloarea pensiilor primite pe toată această perioada: Sumele imputate celor trei consilieri din comunele Bistreţ, Sopot şi Valea Stanciului sunt cuprinse între 60 şi 90 de milioane de lei.

Târgu-Jiu: Bebeluş rănit într-un apartament ANL

Un bebeluş de o lună a ajuns duminică noaptea rănit la spital, după ce o parte din tencuiala tavanului din cameră s-a desprins şi a căzut peste pătuţul în care dormea. Culmea, incidentul s-a produs într-un apartament ANL din Tîrgu-Jiu, inaugurat cu cîteva luni în urmă. Din cate se pare tencuiala tavanului s-a desprins, pe o suprafaţă de peste doi metri pătraţi.

Răchită, dat afară de la Universitatea Craiova

Fundaşul Valeriu Răchită şi-a reziliat luni contractul cu Universitatea Craiova. “Vivi” a mers la sediul clubului de pe Unirii nr. 86, unde s-a întâlnit cu patronul Ştiinţei Dinel Staicu. În urma discuţiei purtate cu jucătorul Staicu a hotărât să-i rezilieze acestuia contractul. Răchită a acceptat rezilierea contractului, condiţia impusă de acesta fiind aceea ca Staicu să-i plătească salariul până la data de 31 martie.

Primarul Craiovei candidează la şefia PSD Dolj

Antonie Solomon a nominalizat şi o parte din echipa cu care speră să câştige şefia organizaţie judeţene. Primarul Craiovei şi-a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, candidatura la şefia PSD Dolj. “Politica e o poveste prea frumoasă ca să fie făcută de amatori, oportunităţi, lingăi, persoane care nu reprezintă nimic pentru societate, cu familii dezlânate, care se prostituează nu numai politic.