Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

La masterat şi doctorat mamele pot primi indemnizaţie de creştere a copilului, a decis Senatul

Senarorii au  adoptat, miercuri, o propunere legislativă prin care este acordată indemnizaţia de creştere a copilului şi studentelor care urmează cursuri de masterat şi doctorat.

Actul normativ să fie supus votului Camerei Deputaţilor, în calitate de cameră decizională.

Propunerea legislativă este semnată de senatorul PDL, Gheorghe Bîrlea, şi a fost adoptată cu 72 de voturi pentru şi niciun vot împotrivă. Astfel, potrivi noii legi "beneficiază de indemnizaţia pentru creşterea copilului şi părintele care urmează cursuri cu frecvenţă (masterat sau doctorat) sau desfăşoară activităţi de cercetare şi perfecţionare în ţară sau în alt stat membru UE, într-un domeniu recunoscut de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării".  Potrivit prevederilor actuale, de indemnizaţie beneficiau până acum doar mamele care nu lucrează, dar urmează cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar şi universitar, organizat potrivit legii, frecventate fără întrerupere. Indemnizaţie lunară este în cuantum de 600 lei.

De asemenea, una dintre condiţiile stipulate de propunerea legislativă a lui Bîrlea pentru a obţine indemnizaţia de creştere a copilului este aceea ca cel puţin unul dintre părinţi să aibă cetăţenie română şi să nu beneficieze de o indemnizaţie similară din partea altui stat UE.
 

domeniu: 
categorie: