Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Măsuri pentru dezafectarea macaralelor-turn abandonate pe şantiere

În şedinţa din 30 ianuarie 2003, Ministerul Administraţiei Publice a prezentat o informare privind măsurile luate de autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pentru dezafectarea macaralelor-turn, abandonate pe şantierele de construcţii, conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 111/ 2002. În acest sens, au fost identificate 77 de macarale-turn în judeţele: Bacău, Botoşani, Buzău, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Suceava, Timiş, Teleorman, Tulcea, Vaslui şi în municipiul Bucureşti. Din acestea, 54 se regăsesc în cele 20 de judeţe, iar 23 sunt amplasate pe raza administrativă a municipiului Bucureşti.
Au fost stabiliţi proprietarii sau deţinătorii pentru 75 de utilaje, iar pentru două, nu a fost posibilă identificarea acestora.
Inspectoratul de Stat pentru Construcţii a emis 38 de somaţii la nivelul municipiului Bucureşti, iar 45 de somaţii au fost emise de autorităţile administraţiei publice locale către proprietarii sau deţinătorii actuali ai macaralelor-turn abandonate.
Din cele 77 de macarale-turn identificate:
- 22 - pot fi utilizate în anul 2003, pentru finalizarea lucrărilor de construcţii, inclusiv construcţii de locuinţe, începute şi pentru care sunt alocate fonduri;
- 27 - au fost dezafectate, din acestea, 19 s-au aflat în judeţele Botoşani, Dolj, Giurgiu, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Tulcea, iar 8 au fost în municipiul Bucureşti;
- 28 – sunt în curs de dezafectare: 17 în judeţele Cluj, Constanţa, Giurgiu, Constanţa, Gorj, Mehedinţi, Tulcea şi Vâlcea şi 11 în municipiul Bucureşti.
Până la finalizarea tuturor operaţiunilor de dezafectare a macaralelor-turn abandonate, prefecţii vor urmări ca autorităţile administraţiei publice locale să acţioneze în conformitate cu prevederile Legii nr. 31/ 2003 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 111/ 2002.

domeniu: 
categorie: