Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Măsuri pentru recuperarea rapidă a sumelor de bani datorate Agenţiei Domeniilor Statului

Guvernul a adoptat, în sedinta de ieri, o serie de masuri pentru accelerarea recuperarii sumelor de bani datorate Agentiei Domeniilor Statului (ADS) de catre partenerii contractuali. Potrivit ordonantei de urgenta aprobate, contractele de vanzare-cumparare de actiuni încheiate de ADS constituie titluri executorii.
De asemenea, ADS are posibilitatea de a modifica contractele (prin realizarea de novatii, subrogatii, modificarea de pacte comisorii), pentru a asigura o mai buna executare a acestora.

Actul normativ stabileste ca dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 25/2002 privind unele masuri de urmarire a executarii obligatiilor asumate prin contractele de privatizare a societatilor comerciale, precum si dispozitiile Capitolelor 8, 9 si 10 din OUG nr. 51/1998 privind valorificarea unor active bancare, se aplica si Agentiei Domeniilor Statului, în calitate de institutie implicata în procesul de privatizare.

ADS are de recuperat de la partenerii contractuali suma de aproximativ 3.120 miliarde de lei, care provine atat din contracte, cat si din calitatea de creditor a Agentiei. În procesul de recuperare a creantelor, sumele de bani încasate de ADS, dupa deducerea cheltuielilor necesare functionarii, se vireaza direct catre bugetul de stat.

Agentia Domeniilor Statului, institutie de interes public, functioneaza în subordinea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale si are caracter comercial si financiar.

Activitatea Agentiei este reglementata de Legea nr. 268/2001 privind privatizarea societatilor comerciale ce detin în administrare terenuri proprietate publica si privata a statului cu destinatie agricola si înfiintarea Agentiei Domeniilor Statului, precum si de HG nr. 262/2001 de aprobare a normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 268/2001.

Agentia Domeniilor Statului încheie contracte de vanzare - cumparare de actiuni, precum si contracte de exploatare a terenurilor din patrimoniul ADS, respectiv contracte de concesiune, contracte de arenda.

domeniu: 
categorie: