Măsuri speciale pentru Revelionul 2007 - 2008

Aproximativ 9.500 lucrători ai M.I.R.A. vor asigura ordinea publică la manifestările organizate în 58 de localităţi, cu acest prilej.

În noaptea dintre ani, personalul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative – poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi lucrători ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă - va asigura ordinea şi liniştea publică în toate localităţile, în special în municipiile reşedinţă de judeţ unde se desfăşoară acţiuni publice prilejuite de sărbătorirea revelionului.

Activităţile ce vor fi desfăşurate de M.I.R.A. vizează prevenirea şi/sau aplanarea oricăror stări conflictuale şi combaterea infracţiunilor stradale, supravegherea atentă a locurilor unde se organizează focuri de artificii, fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere, fluidizarea traficului transfrontalier, întărirea măsurilor specifice de intervenţie în caz de incendiu şi descarcerare, creşterea capacităţii de intervenţie pentru asigurarea şi restabilirea ordinii publice etc.

În acest sens, la nivelul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative au fost luate măsuri speciale de creştere a capacităţii operaţionale, fiind mobilizaţi 9.500 de ofiţeri şi agenţi/subofiţeri, din care 3.910 poliţişti, 2.196 jandarmi, 2.695 poliţişti de frontieră şi 705 lucrători ai I.G.S.U.

În Capitală, 1810 politisti din cadrul D.G.P.M.B. (dintre care 1.410 de ordine publică, 250 de poliţie rutieră şi 110 de investigaţii criminale – flagrant, 20 de la S.P.I.R. şi 20 de la Poliţia Metrou) şi 400 de jandarmi din cadrul D.G.J.M.B. vor fi prezenţi la locul manifestărilor publice din Bucureşti.

Totodată, 120 lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” al municipiului Bucureşti vor acţiona în toate locaţiile bucureştene unde se vor organiza activităţi cu afluenţă de public şi vor asigura buna desfăşurare a focurilor de artificii.
 
De asemenea, la nivelul Poliţiei de Frontieră Române, 2.695 de lucrători asigură continuitatea controlului traficului de frontieră şi supravegherea frontierei, precum şi desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor specifice.

În cadrul structurilor Poliţiei de Frontieră s-au constituit grupuri de lucru, care vor asigura permanenţa 24 de ore din 24, în vederea realizarii unor eventuale intervenţii operative, atunci când este cazul, precum şi pentru coordonarea lucrătorilor din punctele de trecere a frontierei.

domeniu: 
categorie: