Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Măsuri de urgenţă adoptate în Sectorul 4, pentru prevenirea infectării cu virusul WEST NILE

Marţi, 31 august, Primarul Cristian Popescu – Piedone a dispus mobilizarea de urgenţă la nivelul Sectorului 4, a tuturor factorilor de intervenţie, pentru adoptarea de măsuri,  în scopul prevenirii infectării cu virusul WEST NILE.

Aşa cum solicita adresa înaintată Primăriei Sectorului 4 de Prefectura Municipiului Bucureşti, inspectorii  Compartimentului Relaţii cu Asociaţiile de Proprietari şi ai Biroului Management Situaţii de Urgenţă din cadrul instituţiei se află deja în teren, pentru a populariza în rândul cetăţenilor măsurile ce trebuie adoptate pentru a preîntâmpina eventualele focare virale. Astfel, vor fi identificate imobilele de locuit ale căror subsoluri au fost sau sunt inundate, în vederea asanării de urgenţă a acestora. Ulterior, la solicitarea asociaţiilor de proprietari, în spaţiile respective vor fi executate dezinsecţii.
        
De asemenea, Edilul Sectorului 4 a solicitat efectuarea urgentă de stropiri pentru combaterea tânţarilor în zona parcurilor, grădinilor de cartier, aliniamentelor stradale şi a zonelor verzi.
        
De asemenea, Primăria Sectorului 4 pune la dispoziţia cetăţenilor şi o linie telefonică tip TEL VERDE, prin intermediul căreia, apelând 0800.800.440, pot fi semnalate eventualele probleme cauzate de înţepăturile de ţânţari.
         
Cetăţenii Sectorului 4 trebuie să ţină cont de recomandările medicilor privind măsurile de protecţie împotriva virusului WEST NILE, acestea fiind:
purtarea hainelor cu mânecă lungă şi a pantalonilor lungi
instalarea plaselor de ţânţari, pentru împiedicarea pătrunderii acestora în casă
evitarea expunerii la ţânţari
utilizarea substanţelor chimice repelente de ţânţari
asigurarea desecării bălţilor de apă din jurul gospodăriilor şi îndepărtarea recipientele de apă stătută.
   
Locuitorii Sectorului 4 sunt sfătuiţi ca în cazul în care prezintă simptome precum greaţă, febră, vomă, dureri de cap sau deshidratarea organismului, astenie, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare sau alte situaţii care survin în 3 – 7 zile unei posibile înţepături de ţânţar, să se prezinte de urgenţă la medicul de familie sau la cel mai apropiat spital de boli infecţioase.

domeniu: 
categorie: