MDRT a instaurat comandamentele de iarnă pentru turism

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a instaurat comandamentele de iarnă pentru turism, care verifică starea pârtiilor de schi din întreaga țară, respectarea măsurilor de siguranță în zonele unde se practică sporturi de iarnă, dotarea punctelor de prim-ajutor şi salvamont, dar și starea în care se află structurile de primire turistică (hoteluri, cabane, restaurante etc.) și agențiile de turism.

Persoanele care vor să facă sesizări sau reclamații privind serviciile de care beneficiază au la dispoziție nonstop și gratuit linia telverde pentru turism, 0800.86.82.82.

Din comandamentele de iarnă pentru turism fac parte reprezentanți ai Direcției Control, Verificare și Monitorizare Turistică din cadrul MDRT, ai administraţiei publice locale şi ai serviciilor publice de salvamont. Aceștia verifică starea pârtiilor de schi (existenţa certificatelor de omologare, a autorizațiilor ISCIR pentru transporturile pe cablu, respectarea măsurilor de siguranță, existența mijloacele de protecţie şi a indicatoarelor de semnalizare pe pârtii) și dotarea punctelor de prim-ajutor şi salvamont cu echipamente necesare intervențiilor.

În ceea ce priveşte structurile de primire turistică (hoteluri, cabane, restaurante etc.), comandamentele controlează existența certificatelor de clasificare şi conformitatea serviciilor oferite cu nivelul de clasificare, dar și respectarea prevederilor legale privind evidenţa şi protecţia turiştilor în unităţile de cazare. În cazul agențiilor de turism sunt verificate existența licenței de turism, a poliței de asigurare și a contractelor obligatorii cu turiștii și cu turoperatorii.

Comandamentul de iarnă pentru turism răspunde și la toate sesizările și reclamațiile făcute la numărul telverde pentru turism, 0800.86.82.82, disponibil nonstop și gratuit.

Directorul Direcției Control, Verificare și Monitorizare Turistică din cadrul MDRT, Dorin Gherghina, a declarat că activitatea acestor comandamente contribuie la creșterea gradului de siguranță a serviciilor din domeniul turismului. „Comandamentele de iarnă pentru turism urmăresc, în primul rând, să se asigure că sunt respectate măsurile privind siguranţa turiştilor pe pârtii şi asigurarea calității serviciilor din domeniul turismului. De asemenea, comandamentele urmăresc și prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale din sectorul cazării şi al alimentaţiei publice, precum și asigurarea unei competitivităţi loiale la nivelul industriei.

domeniu: 
categorie: