Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Mihai Berinde participă la reuniunea şefilor autorităţilor de concurenţă

Mihai Berinde, Preşedintele Consiliului Concurenţei, participă astăzi la Bruxelles, la reuniunea şefilor autorităţilor de concurenţă din cadrul Reţelei Europene de Concurenţă. Este pentru prima dată când autoritatea de concurenţă din România participă la o reuniune la acest nivel de reprezentare, în contextul statutului României de observator activ la instituţiile comunitare, statut dobândit în 25 Aprilie 2005, prin semnarea Tratatului de Aderare la Uniunea Europeană.

„Ocazia întâlnirii cu Comisarul European pentru Concurenţă, dna Neelie Kroes, cu reprezentanţii DG Concurenţă şi cu şefii autorităţilor de concurenţă din statele Uniunii Europene, membre ale Reţelei Europene de Concurenţă, constituie o experienţă utilă pentru noi în perspectiva integrării în acest mecanism începând cu data aderării României la Uniunea Europeană şi în acelaşi timp, o oportunitate deosebită de a întări relaţiile europene în domeniul politicii concurenţei” a declarat domnul Mihai Berinde, preşedintele Consiliului Concurenţei.

În cadrul dezbaterilor vor fi abordate următoarele aspecte:

· Monitorizarea reglementărilor cu impact asupra domeniului concurenţei, din perspectiva Comisiei Europene şi a statelor membre ale UE;

· Experienţa primului an de aplicare a noului Regulament privind fuziunile;

· Dezvoltarea analizelor sectoriale în materie de concurenţă;

· Experienţe ale aplicării articolului 82 din Tratatul CE (abuzul de poziţie dominantă).

Bazele Reţelei Europene de Concurenţă au fost stabilite prin Regulamentul Consiliului UE nr. 1/2003. Mecanismul astfel dezvoltat urmăreşte ca aplicarea regulilor de concurenţă să se realizeze de o manieră uniformă şi eficientă la nivelul tuturor Statelor Membre. În acest context, exerciţiul Consiliului Concurenţei de a participa, în perioada anterioară aderării, la reuniunile acestei reţele va ajuta autoritatea română de concurenţă să devină, începând cu 1 ianuarie 2007, un reprezentant de bază al familiei europene în domeniu.

Alte ştiri:

Mihai Berinde participă la inaugurarea Centrului Regional de Concurenţă al OECD

Semnarea acordului între Consiliul Concurenţei şi Autoritatea de Concurenţă din Ungaria

domeniu: 
categorie: