Mii de pomi plantaţi în Bacău în 'Luna pădurii'

'Cunoasterea problematicii fondului forestier, raportata la perioada pe care o traversam' este deviza sub care se desfăşoară în acest an în Bacău seria de manifestări programate a se desfăşura în acţiunea denumită generic 'Luna Pădurii'. Tot efortul pădurarilor băcăuani se va întinde pe parcursul a 30 de zile, iar startul s-a dat astăzi, 15 martie. Potrivit oficialilor din Direcţia Silvică Bacău acţiunile incluse în luna pădurii cuprind împădurirea unei suprafeţe de peste 554 hectare, ajutorarea de regenerări naturale pe o arie de aproape 670 de hectare, acţiuni ce vor necesita peste 1,2 milioane de puieţi forestieri'.

Totodată se vor înfiinţa noi culturi în pepiniere şi solarii, fapt care presupune folosirea unei cantităţi de aproape 250 de kilograme de seminţe forestiere'. Pădurarii băcauani au declarat că toate aceste acţiuni vor avea ca efect întărirea conceptului de pădure, lucru realizabil prin acţiuni de sensibilizare a populaţiei, unităţilor de învăţământ de toate formele, dar şi prin implicarea factorilor de decizie.

Pe de altă parte, prin acţiunea 'Luna Pădurii' se vor pune la dispoziţia celor interesaţi puieţi forestieri şi arbuşti ornamentali, totul la un preţ avantajos. Gheorghe Savu, directorul Direcţiei Silvice Bacău spune că va ţine cont şi de acordarea de sponsorizări, fapt care va aduce pentru cei interesaţi peste 100.000 de puieţi de salcâm si 50.000 de puieţi de molid.

categorie: