Ministrul Integrarii Europene a vizitat astăzi Tulcea

Cu ocazia vizitei în judeţul Tulcea, ministrul Hildegard Puwak s-a intalnit cu prefectul judetului, Ion Vărgău si presedintele Consiliului Judetean, Trifon Belacurencu, prilej cu care a discutat probleme legate de armonizarea legislatiei romanesti cu cea a Uniunii Europene si despre implementarea programelor care vizeaza dezvoltarea judetului. Dupa discutiile avute, Hildegard Puwak, reprezentatul Guvernului in teritoriu, Ion Vãrgãu si presedintele Consiliului Judetean, Trifon Belacurencu au participat la conferinta de presa care a avut loc la sediul Prefecturii judetului Tulcea.

Cu aceasta ocazie, Hildegard Puwak a declarat ca vizita domniei sala in Tulcea are in vedere doua obiective:

1. analiza procesul de pregatire a aderarii Romaniei la Uniunea Europeana si asistenta financiara acordata dezvoltarii judetului;

2. intâlnire, la nivel politic, cu organizatia judeteana de femei PSD Tulcea.

Puwak a mai spus ca, pana in prezent Tulcea beneficiaza, prin intermediul programelor de finantare pentru dezvoltarea judetului, de 23 de milioane de euro din fondurile UE, bani care sunt destinati intreprinderilor mici si mijlocii, pregatirii profesionala a resurselor umane, infrastructurii judetului.
De asemenea, a precizat ca pentru cheltuirea corecta a acestor bani si indeplinirea la termen a proiectelor finantate de UE se vor lua masuri de monitorizare.

domeniu: 
categorie: