Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ministrul Transporturilor, craiovean prin adopţie

Viitorul ministru al Transporturilor este căsătorit cu o craioveancă şi a ocupat mai multe funcţii în cadrul Regionalei de Căi Ferate Craiova. Gheorghe Dobre a fost pentru puţin timp în 1996 prefect de Dolj în guvernul Văcăroiu. Gheorghe Dobre, cel care va conduce Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului este craiovean prin adopţie. Gheorghe Dobre s-a născut în Bucureşti, are 56 de ani, este căsătorit, are doi copii şi a absolvit Facultatea de Transporturi. Dobre a avut mai multe funcţii în cadrul Regionalei de Căi Ferate Craiova, ajungând până la nivelul de director general.

Din 1993, Dobre a început să lucreze în Ministerul Transporturilor. A fost inspector şef la Inspectoratul de Stat Feroviar iar mai apoi director general la Direcţia Generală Management, Strategie şi Integrare Europeană din cadrul Ministerului Transporturilor.

În 1996, Dobre a fost numit prefect de Dolj în locul lui Constantin Răducănoiu. După pierderea alegerilor de către PDSR (actual PSD) în 1996, Dobre a revenit în cadrul Ministerului Transporturilor pe aceaşi funcţie de director general. Întâlnirea cu actualul şef al statului, Traian Băsescu, ministrul Transporturilor între 1997 şi 2000, a fost benefică pentru Dobre.

Acesta a fost promovat de Băsescu în 1998 secretar general al Ministerului Transporturilor, funcţie pe care a rămas până în 2000. Legătura dintre Dobrea şi actualul preşedinte al ţării nu se opreşte aici. Din 2001 şi până în 2004, Dobre a fost mâna dreaptă a lui Traian Băsescu la Primăria Generală a Capitalei, unde a ocupat funcţia de director executiv al Direcţiei de Control. Din 2001, Dobre este membru al Partidului Democrat.

domeniu: 
categorie: