Misiune ONCE în Ucraina şi în Republica Moldova

O delegaţie a Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor (O.N.C.E.) va efectua în perioada 25-29 septembrie 2005 o misiune de documentare în Ucraina şi în Republica Moldova. Se urmăreşte o trecere în revistă amănunţită a mormintelor şi operelor comemorative de război româneşti din zonele Cernăuţi, Herţa (Ucraina), Bălţi şi Chişinău (Republica Moldova), precum şi o verificare a stării acestora, în vederea elaborării şi declanşării unor proiecte de reconstrucţie.

Sunt programate, de asemenea, întâlniri şi contacte cu autorităţile locale din Cernăuţi (Ucraina) şi raionul Cantemir (Republica Moldova), cu sprijinul reprezentanţilor Ambasadei României la Chişinău şi ai Consulatului General al României. Sunt vizate în cadrul acestor demersuri şi asociaţii neguvernamentale, persoane fizice şi juridice competente în domeniu.

Cu această ocazie, reprezentanţii O.N.C.E. vor prezenta proiectul „Ţiganca“ Ambasadei României din Chişinău, Mitropoliei Basarabiei şi autorităţilor locale din raionul Cantemir. Proiectul este o prioritate a O.N.C.E. şi constă în reconstrucţia cimitirului de onoare din localitatea Ţiganca, Republica Moldova. Anunţul de lansare a licitaţiei de execuţie a proiectului „Ţiganca“, postat deja pe site-ul O.N.C.E., va fi pus la dispoziţie pentru publicarea şi în presa din Republica Moldova.

Delegaţia este formată din dr. Cristian Scarlat, director O.N.C.E., şi Ilie Schipor, şef Serviciu Comemorare Eroi şi Programe Educative.

domeniu: 
categorie: