Moţiunea “Hărţuirea întreprinzătorilor privaţi'

Domnul Dan Matei - Agathon, Ministrul Turismului, îl “felicită” pe colegul său din Opoziţie, Emil Boc, pentru iniţiativa sa de extindere a temei “hărţuirea”, de la cea sexuală, în care membri marcanţi ai PD sunt specialişti de necontestat, la tema “hărţuirii politice”. Iniţiativa domnului Boc de a înainta o moţiune - “Hărţuirea întreprinzătorilor privaţi de către Guvern şi PSD”, dovedeşte încă o dată lipsa de capacitate a PD de a se exprima în spectrul ideilor politice, transformând o simplă amendă contravenţională aplicată unei agenţii de turism, în temă de dezbatere politică. În anul 2002, Ministerul Turismului a efectuat, numai pe litoral, un număr de 468 de controale, aplicându-se amenzi în valoare totală de 5,1 miliarde lei. În restul ţării au fost controlate 289 de unităţi turistice şi s-au aplicat amenzi de 2 miliarde lei. De asemenea, au fost controlate 85 de agenţii de turism, luându-se măsuri contravenţionale cu amenzi, în sumă de 120 milioane lei. Toate aceste amenzi contravenţionale au fost aplicate în baza legislaţiei în vigoare.
În eventualitatea în care legile aplicate în prezent nu coincid cu unele interese îi sugerăm domnului Emil Boc să introducă în programul alternativ de guvernare (secţiunea turism) la care lucrează, un nou formular de amenzi incluzând o rubrică referitoare la apartanenţa politică a celui sancţionat, orienatarea sexuală, dacă a avut sau nu rude în străinătate şi poziţia împricinatului faţă de domnul Emil Boc.

Vă aducem în atenţie Comunicatul de Presă al Ministerului Turismului care a rezultat în urma acţiunii de control a Direcţiei Generale de Autorizare şi Control în municipiul Cluj:

COMUNICAT DE PRESĂ

O echipă de control din cadrul Direcţiei Generale de Autorizare şi Control din cadrul Ministerului Turismului a efectuat recent o acţiune de verificare a agenţiilor de turism din municipiul Cluj.
Controlul a urmărit verificarea modului de respectare a prevederilor următoarelor acte normative:
O.G. nr.107/1999 privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii aprobate prin Legea 631/2001
H.G. nr. 238/2001 privind condiţiile de acordare a licenţelor şi a brevetelor de turism
Ordinul Ministrului Turismului nr.235/2001 privind asigurarea turiştilor în cazul insolvabilităţii sau falimentul agenţiei de turism
Ordinul Ministrului nr. 203/2002 privind preschimbarea certificatelor de clasificare şi/sau a licenţelor de turism

În urma controlului efectuat au fost constatate deficienţe de funcţionare la următoarele agenţii de turism:
1. “Novel Travel” a fost sancţionată cu retragerea licenţei de turism nr. 1903/2001, conform prevederilor art. 9 din H.G.R. 238/2001.
2. “Still Tour” a fost sancţionată cu suspendarea licenţei de turism nr. 1453/2001, conform prevederilor art. 8 lit. a din H.G.R. 238/2001
3. „Eximtur” a fost sancţionată cu amenda contravenţională maximă prevăzută de O.G. 107/1999, respectiv 10 milioane lei pentru nerespectarea prevederilor OMT 235/2001 privind asigurarea turiştilor în caz de insolvabilitate sau falimentul agenţiei de turism, precum şi pentru nerespectarea unora dintre prevederile art. 10 din O.G. 107/1999 cu privire la conţinutul contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice.

domeniu: 
categorie: