Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Mureş: Campanie de depistare a cancerului de col uterin

La nivelul judeţului Mureş a fost declanşată o campanie de depistare a cancerului de col uterin. Potrivit coordonatorului serviciului de Planificare Familială (PF) din cadrul DSP Mureş, dr. Violeta Morariu, femeile din tot judeţul se pot prezenta la cabinetul PF din Policlinica Judeţeană, unde pot beneficia de un consult de specialitate şi de un examen citodiagnostic gratuit.
Prin examenul cito-vaginal Babeş-Papanicolau se pot identifica din vreme acele modificări celulare care ulterior pot evolua spre cancer la nivelul colului uterin. Dacă sunt depistate din timp leziunile precanceroase sau cele canceroase, aflate în stadii iniţiale de evoluţie, pot fi perfect tratabile.
Dr. Morariu a precizat, însă, că pentru a beneficia de acest examen în cadrul campaniei, pacientele au nevoie de o trimitere de la medicul de familie şi trebuie să facă dovada că au asigurare de sănătate.
Violeta Morariu a mai afirmat că, până la sfârşitul acestui an, vor fi examinate în cadrul campaniei peste 600 de femei.

domeniu: 
categorie: