Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Mureş: Campanie de informare şi distribuire de contraceptive gratuite

În judeţul Mureş a fost declanşată o nouă campanie de informare şi distribuire de contraceptive gratuite. Campania este destinată mai ales persoanelor lipsite de venituri din mediul rural şi este coordonată de Ministerul Sănătăţii cu sprijinul financiar al Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi al Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA).

Categoriile de populaţie care beneficiază de acest program sunt şomerii, elevii şi studenţii, persoanele care fac parte din familii care beneficiază de ajutor social, precum şi cele cu domiciliul stabil în mediul rural.

De asemenea, beneficiază de consiliere şi contracepţie gratuită femeile care fac un avort la cerere, într-o unitate sanitară publică, precum şi alte persoane fără venituri care prezintă dovezi în acest sens.

Aceste categorii de persoane pot primi contraceptive orale şi injectabile, prezervative sau dispozitive intrauterine însoţite de consultanţă la toate cabinetele de planificare familială, dar şi la cabinetele medicilor de familie care sunt certificaţi în acest sens de Ministerul Sănătăţii.

Potrivit directorului DSP Mureş, dr Silviu Morariu, la nivelul judeţului există, în mediul rural, 120 de asemenea medici de familie care pot distribui contraceptive gratuite.

Acest gen de campanie a debutat în anul 2002 şi se derulează în 18 judeţe ale ţării, printre care şi judeţul Mureş.

În cadrul acestui program, în acest an, sunt prevăzute activităţi în 14 localităţi rurale ale judeţului, precum şi la Fabrica de Confecţii din Târgu Mureş şi la cabinetul din cartierul 'Valea Rece', locuit preponderent de rromi.

domeniu: 
categorie: