Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Năstase avertizează că există patru ţinte ratate în acordul României cu FMI

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, avertizează că există patru ţinte ratate în acordul României cu Fondul Monetar Internaţional (FMI). Năstase scrie pe blog că FMI nu a atenuat tendinţa de reducere a fluxurilor de capitaluri către ţările emergente, deşi acordul cu FMI ar fi trebuit să îmbunătăţească credibilitatea României pe pieţele externe şi să atragă investitori străini.

"Adică FMI ne impune să facem reforme structurale pe seama consumatorilor..., la fel ca în Ucraina. O condiţie principală a noului acord al Ucrainei cu FMI a fost creşterea cu 50% a preţurilor la gazele naturale vândute consumatorilor!? De ce FMI nu a fixat şi conditionalităţi privind arieratele firmelor aparţinând statului la bugetul de stat? Sau de ce nu a fost interesat de politica salarială din aceste firme? (...) Oare FMI nu ştie că nivelul redus al veniturilor bugetare în PIB constituie o problemă structurală a României, pe care nu am atenuat-o nici în perioadele de expansiune economică? Oare FMI nu ştie unde există risipă la bugetul de stat? Dacă nu ştie, de ce nu a solicitat Băncii Mondiale să facă astfel de analize? Dacă ştie, de ce nu a impus reducerea risipei. Cum oare vom rezolva altfel problemele structurale ale bugetului? Pe de altă parte, în prognozele realizate recent, FMI anticipează că va scădea ponderea veniturilor bugetare în PIB până la aproximativ 29% din PIB în 2015, în ciuda creşterii economice estimate", scrie Năstase.

"FMI (iunie 2010) recunoaşte că infrastructura slabă este o piedică în calea creşterii pe termen lung. În aceste condiţii, de ce este de acord cu reducerea cheltuielilor pentru investiţii ale statului? De fapt, FMI pare interesată doar de reducerea deficitului bugetar... FMI (august 2010) este îngrijorat de slaba absorbţie a fondurilor structurale", a mai arătat Adrian Năstase.

domeniu: 
categorie: